Hengelliset syventymispäivät: Laastarikauppias Kuusisto kannustaa yrittäjiä kristillisten järjestöjen tukemiseen

 

Kari Kuusisto kertoi kristityn yrittäjän elämästä Tampereella 23.8. Kuva: Taneli Törölä.

Suomen Raamattuopiston aluejohtaja Kari Kuusisto johtaa myös ensiapuvälineisiin keskittynyttä Tammed Oy -yritystä. Toisinaan hän saattaa pitää vaikkapa elvytykseen liittyvää luentoa paidassa, jossa lukee ”Tiedän Lunastajani elävän”.

Kari Kuusisto kertoi yrittäjän elämästä Hengellisten syventymispäivien keskiviikon Ystäväillan yhteydessä. Ystäväilta järjestettiin Kuusiston perustaman Tammed Oy:n tiloissa Tampereella.

Kuusisto on toiminut Tammed Oy:n toimitusjohtajana ja yrittäjänä 32 vuoden ajan. Yritys tuottaa ja myy ensiapuvälineitä monille työpaikoille. Esimerkiksi VR:n junissa on Tammed Oy:n ensiaputarvikkeet.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

– Sanon itseäni laastarikauppiaaksi, Kuusisto keventää.

Hän koki hengellisen heräämisen 20 vuotta sitten, ja halusi kantaa kortensa kekoon Jumalan valtakunnan työssä.

– Halusin kertoa Jeesuksesta myös asiakkaille.

– Yrityksen kautta olen voinut tarjota taloudellista tukea monille seurakunnille ja kirkkokunnille ja pienillekin yhteisöille. Sen lisäksi olemme antaneet tilojamme yhteisöjen käyttöön, jos joku vaikka haluaa pitää seurat, Kuusisto kertoo.

Yritysmaailmassa pyritään yleensä taloudelliseen menestykseen. Voiko kristitty olla täydestä sydämestään yrittäjä ja menestyä?

– Tottakai, vaikka en tiedä, mitä se menestyminen tarkoittaa. Meillä on kristillinen maailmankatsomus etiikan pohjana, ja sieltä ponnistetaan. Kaikki työntekijämme tietävät tämän.

Eli et pelkää näyttää väriä?

– En, enkä edes sitä, että olen Ilveksen kannattaja. Senkin myönnän rehellisesti. Kristitty voi olla myös Ilveksen kannattaja!

Kuusisto kertoo, että joskus harvoin hän on menettänyt asiakkaita tunnustauduttuaan kristityksi.

– On niitä tullut. Olen pitänyt esimerkiksi luentoja paidassa, jossa on iso valkoinen risti ja teksti ”Tiedän Lunastajani elävän”. Joku saattaa siinä vaiheessa katsoa, ettei yhteistyö jatku. Mutta näitä on vähän.

– En ole suututtanut sillä asialla ketään. Mutta jos se jonkun omaantuntoon sattuu, se on hyvä. Joku toinen korjaa sen viljan, mitä minä olen kylvänyt, Kuusisto pohtii.

Yrittäjän elämässä on Kuusiston mielestä hienoa sekin, että yrittäjä voi työllistää toisia.

– Jos pystyn tarjoamaan työpaikan esimerkiksi kuntoutuksessa olevalle, että hän saa uuden alun ja pääsee jaloilleen, se on itse asiassa kristillistä toimintaa. Suosittelen kaikille samaa, että ottakaa työntekijöitä vastaan.

Kuusisto kertoo unelmoivansa sekä taivaan kotiin pääsemisestä että vuoden 1966 Ford Mustangista.

– Jälkimmäisestä olen haaveillut pikkupojasta asti. Sillä olisi kiva kruisailla Raamattuopistolle julistamaan sanaa.

Intoa piisaa edelleen myös hengelliseen työhön.

– Niin kauan kuin virtaa riittää, haluan kehittää Raamattuopiston toimintaa täällä Pirkanmaalla. Mitä enemmän saadaan väkeä mukaan, sitä enemmän saadaan sanomaa levitettyä. Menkää kaikkeen maailmaan tarkoittaa myös Tamperetta, ja jopa Hervantaa. Haluan omalla pienellä paikallani noudattaa lähetyskäskyä.

– Kristityille yrittäjille sanon, että miettikää, miten suuri mahdollisuus teillä on tilojen ja taloudellisen tuen kautta tarjota apua kristillisille järjestöille. Se on teltantekijän hommaa.

Koko viikon jatkuvien Hengellisten syventymispäivien ohjelma löytyy täältä

Avoin Raamattukoulu Raamattuopistossa