Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Raamattu muutosvoimana Egyptissä – Egyptin Pipliaseuran pääsihteeri Amir Elhamy vierailee Suomessa

 
Egyptin Pipliaseuran pääsihteeri Amir Elhamy vierailulla Suomessa.

Egyptin kirkot ovat erittäin juurtuneita Raamattuun. Pipliaseura tuottaa monipuolisia raamattumateriaaleja- ja ohjelmia erityisesti lapsille, nuorille ja perheille.

Koptikristityt muodostavat Lähi-idän suurimman kristittyjen ryhmän, ja koptikirkko on myös Pipliaseuran suurin yhteistyökumppani Egyptissä. Vähemmistönä kopteilla on tärkeä yhteiskunnallinen merkitys, mutta myös monenlaisia haasteita. 

Egyptin Pipliaseuran pääsihteeri Amir Elhamy on vierailulla Suomessa elokuun lopulla. Elhamylla on syvällinen tuntemus vähemmistökristittyjen tilanteesta Egyptissä sekä Egyptin Pipliaseuran monipuolisesta työstä kristittyjen parissa. Elhamy vastasi pitkään Egyptin Pipliaseuran kustannustoiminnasta. Vuonna 2021 hänet valittiin Egyptin Pipliaseuran pääsihteeriksi. 

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Elhamyn mukaan Egyptin kirkot ovat erittäin juurtuneita Raamattuun. Pipliaseura tuottaa monipuolisia raamattumateriaaleja- ja ohjelmia erityisesti lapsille, nuorille ja perheille. Egyptin Pipliaseuran seuran materiaalit ovat tärkeitä kirkon työlle ja vahvistavat kristillistä identiteettiä. Myös protestanttinen ja katolinen kirkko ovat Egyptin Pipliaseuran tärkeitä yhteistyökumppaneita. 

Tällä hetkellä suurin haasteemme on, miten pystymme toimittamaan Raamattuja Egyptin kristityille, kertoo Elhamy. Egyptiä kurittaa erittäin vaikea taloudellinen tilanne. Paikallinen valuutta on devalvoitunut 50 prosenttiin alle kuudessa kuukaudessa, ja Raamattujen kustannukset lähes kolminkertaistuneet. Siksi valtaosa Egyptin Pipliaseuran raamattujakeluista on ilmaisia tai tuettuja, hän sanoo. 

Raamattu kaikkien saataville

Haasteiden keskellä Egyptin Pipliaseura kantaa suurta vastuuta palvella kaikkia maan kristittyjä ja muita Raamatusta kiinnostuneita, ruohonjuuritasolla. Pipliaseuralla on tällä hetkellä 19 raamattukauppaa suurimmissa asutuskeskuksissa. Ne toimivat paitsi Raamattujen levittämisessä maassa, jossa verkkokauppa ei vielä ole syönyt kivijalkamyymälöitä, myös tärkeinä lähetystyön keskuksina. Ihmisten kohtaaminen ja hengellisistä asioista keskusteleminen on turvallista kaupassa, jonka kynnys on matalalla. 

Tästä syystä Egyptin Pipliaseura on ottanut ensimmäiset askeleet raamattukaupan avaamiseksi myös uudessa hallinnollisessa pääkaupungissa, jota rakennetaan aavikolle Kairon suurkaupungin reunamille. Alueelle on tulossa yli kuusi miljoonaa asukasta, joiden palveleminen hengellisissä tarpeissa on Pipliaseuran tavoite. 

Ranualla tavataan

Amir Elhamy vierailee Oulun hiippakunnan lähetysjuhlassa Ranualla, jossa hän pitää työpajan la 25.8. klo 13:30 ja pääjuhlapuheenvuoron klo 16:30. Puheenvuorojen teemana on kristittyjen asema Egyptin yhteiskunnassa sekä kristillisen identiteetin erityislaatuisuus vähemmistökontekstissa. 

WEBINAARI: Kristittynä Egyptissä 30.8. klo 14–15

Suomen Pipliaseura järjestää Amir Elhamyn kanssa kaikille avoimen webinaarin Egyptin kristittyjen kuulumisista. Webinaari-ilmoittautumiset ja mahdolliset ennakkokysymykset 28.8. klo 16 mennessä: Ilmoittaudu webinaariin. Webinaarin aikana voi esittää kysymyksiä myös chatissa; kysymyksiin vastataan mahdollisuuksien mukaan.  

 
Pipliaseura artikkeliban. 21.3.-