Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Uskonnoissa liikkuu Yhdysvalloissa enemmän rahaa kuin Googlen ja Applen toiminnassa yhteensä

 

Kuva Istockphoto

Tuoreen tutkimuksen mukaan Yhdysvaltojen uskontotalouden arvo on peräti 1,2 biljoonaa dollaria.

The Guardian kirjoittaa, että uskontojen arvo Yhdysvalloissa on 1200 miljardia eli 1,2 biljoonaa dollaria. Luku on niin suuri, että jos Yhdysvaltojen uskonnot olisivat kansantalous, se nousisi maailman kansantalouksien joukossa sijalle 15. Georgetownin yliopiston tutkimuksen mukaan uskontojen arvo ylittää kymmenen suurimman yhdysvaltalaisen teknologiaryityksen yhteenlasketut tuotot mukaan lukien suuryritykset Google ja Apple.

Tutkimuksessa päädyttiin 1,2 biljoonan dollarin arvoon arvioimalla muun muassa uskonnollisten koulu-, päivähoito-, terveydenhuoltolaitosten sekä hyväntekeväisyysjärjestöjen, uskonnollisten ruokamarkkinoiden ja seurakuntien kiinteiden kustannusten arvon. 

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Tutkimuksen toinen kirjoittaja Brian Grim sanoo arvion olevan varovainen.

Tutkimusraportin mukaan lähes puolet Yhdysvaltojen väestöstä eli noin 150 miljoonaa amerikkalaista kuuluu johonkin uskonnolliseen yhdyskuntaan. Vaikka lukumäärä on pienentynyt viime vuosina, silti uskonnollisten järjestöjen sosiaaliohjelmiin käyttämät varat ovat kolminkertaistuneet viimeisen viidentoista vuoden aikana.

Yhdysvaltojen 50 suurimmasta hyväntekeväisyysjärjestöstä 20 on taustaltaan uskonnollisia. Niiden toiminnan yhteenlasketut vuosituotot ovat 43.5 miljardia dollaria.

Tutkimusanalyysissa ei ole otettu huomioon uskonnollisten järjestöjen taloudellista ja fyysistä omaisuutta.

Aiheesta uutisoin ensin tekniikkatalous.fi.