Ihmisiä ja ilmiöitä: Venäjän hyökkäys karisti Timo Soinista EU-kriittisyyden: ”Ennen katsoin tahallaan sivuun, kun sopi agendaan vetää turpaan”

Useita radioasemia on vaurioitunut Ukrainassa – kristillisten ohjelmien jatko halutaan turvata

 
Radio-ohjelman juontaja tapaa sotilaita ja jakaa heille materiaalia.

Radiojuontaja Eugene (vas.) käy ajoittain rintamalla ja sotilaiden kodeissa, jotta hän osaa paremmin tukea heitä ohjelmassaan. Kuvassa hän jakaa sotilaille radioita, Raamattuja ja puhelinpalvelun numeroa. Kuva: FEBC.

Usea Ukrainan itäosissa oleva radiomasto on saanut osumia Venäjän hyökkäyksissä.

Kansainvälinen medialähetysjärjestö FEBC on lähettänyt kristillistä ohjelmaa Ukrainaan 1940-luvulta. Neuvostovallan jälkeen 1990-luvulla radiotyö voitiin siirtää Ukrainan rajojen sisäpuolelle.

Tällä hetkellä FEBC:llä on kuusi FM-asemaa Ukrainassa sekä nettiradio, Radio M. Usea maan itäosissa oleva radiomasto on saanut osumia Venäjän hyökkäyksissä.

Sansa Neliöb 10.9.-9.10. MJa

Yksi FEBC:n masto on Pokrovstissa, lähellä Donbasia. Toistaiseksi se on 50 kilometrin päässä Venäjän joukoista. Pokrovstin asemaa on jouduttu korjaamaan Venäjän toukokuun lopulla tekemien iskujen seurauksena. Aseman kuuntelijoissa on todennäköisesti myös sotilaita, molemmin puolin rintamalinjoja.

Luhanskissa sijainnut asema on Venäjän hallussa olevalla alueella, ja se on tuhoutunut. Tällä hetkellä muut osumia saaneet lähettimet on saatu korjattua, mutta kustannuksia on syntynyt.

Uusien iskujen uhka on jokapäiväinen

Nyt FEBC on perustanut rahaston Ukrainan-mediatyön takaamiseksi ja pyytänyt myös suomalaisia mukaan auttamaan. Tavoitteena on varmistaa FEBC-Ukrainan kriittiset toiminnot tilanteessa, jossa uhka uusista iskuista lähetinkalustoa vastaan on päivittäinen.

Varoja tarvitaan muun muassa lähetinkaluston korjauksiin ja ylläpitoon, uusien asemien perustamiseen, radioiden jakamiseen ihmisille, sielunhoitajien palkkaamiseen sekä radioasemien muun toiminnan jatkamiseen.

FEBC-Ukrainalle tulee kuuntelijoilta vuosittain yli 10 000 puhelua. Nettikuuntelijoita on lähes 400 000.

 
Sansa artikkeliban 9.9.-22 alkaen,MJa