Ulkoministeri Jeremy Hunt: Iso-Britannian on tehtävä kaikkensa kristittyjen vainojen lopettamiseksi

 

Kristityt ovat maailman vainotuin ryhmä, muistutti Jeremy Hunt. KUVA: Namnso Ukpanah.

Iso-Britannian ulkoministeri Jeremy Hunt kirjoitti pääsiäisenä neljäkymmentä kirjettä vainotuille kristityille ja heidän tukijoilleen ympäri maailman. Yhden kirjeistä sai nigerialainen Ester, jonka Boko Haramin sieppasi tieni-ikäisenä.

Kirjeissään ulkoministeri Jeremy Hunt toteaa, että uskonnonvapaus on ihmisoikeus, ja siksi Iso-Britannian on tehtävä kaikkensa kristittyjen vainojen lopettamiseksi. Ulkoministeri muistuttaa, että kristityt ovat eniten vainottu ryhmä maailmassa, sillä yli kolmesataa kristittyä menettää henkensä joka kuukausi uskonsa tähden.

Yhden kirjeistään Hunt kirjoitti nigerialaiselle Esterille, joka joutui teini-ikäisenä terroristijärjestö Boko Haramin sieppaamaksi. Ulkoministeri kirjoitti:

Oikeus Sanaan_SEKLkesäkeräys1kk_vuosisop

– En voi edes kuvitella niitä kauhuja, joista olet joutunut kärsimään. Haluan sinun tietävän, ettet ole yksin. Taistelemme uskonnonvapauden toteutumiseksi kaikkialla maailmassa.

Vainottujen kristittyjen asiaa ajava Open Doors -järjestö on kiittänyt ulkoministeri Jeremy Huntia vainottujen kristittyjen muistamisesta.

 
Kylvaja artikkelibanneri