Ulan-Uden kirkko vihittiin jumalanpalveluskäyttöön

 
Ihmiset laulavat seisaaltaan. Etualalla nainen ja hänen vierellään kaksi papin albaan pukeutunutta miestä. Kirkkosali on vaalea ja valoisa.

Burjatian pääkaupungissa Ulan Udessa juhlittiin uuden kirkkorakennuksen vihkimistä jumalanpalveluskäyttöön 27. elokuuta. Etualalla Kylväjän lähetystyöntekijä Anitta Lepomaa ja Vladimir Nikiforov. Kuva Jevgeni Dahashkin.

Venäjän Kaukoidässä asuvat burjaatit kuuluvat vähiten tavoitettuihin kansoihin.

Inkerin kirkon emerituspiispa Aarre Kuukauppi vihki Ulan-Uden Kristuksen armon seurakunnan rakenteilla olevan kirkkorakennuksen jumalanpalveluskäyttöön 27. elokuuta. Jatkossa seurakunta kokoontuu jumalanpalvelukseen toisen kerroksen tilavaan ja valoisaan kirkkosaliin.

Vihkimisessä avustivat seurakunnan kirkkoherra Vladimir Nikiforov ja Siperian rovastikunnan rovasti Ville Melanen, sekä seurakuntapastori Aleksandr Dyshenov, diakoni Andrei Urmajev, seurakuntaneuvoston jäsen Igor Fadejev ja Novosibirskin seurakunnan kirkkoherra Timur Pamjatnyh. Vihkimistä seuranneessa ehtoollisjumalanpalveluksessa liturgina palveli kirkkoherra Nikiforov ja piispa Kuukauppi saarnasi. – Seurakuntalaiset olivat erittäin vaikuttuneita kuulemastaan ja näkemästään. Sali oli täynnä. Seurakuntalaisten lisäksi mukana oli ystäviä ja sukulaisia sekä entisiä seurakuntalaisia, jotka olivat olleet mukana rakennushankkeen alkuvaiheessa, Kylväjän lähetystyöntekijä Anitta Lepomaa kuvaa.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Jumalanpalveluksen jälkeen juhla jatkui vastaanottamalla onnitteluja, joita kuultiin rakennusurakoitsijalta, roomalais-katoliselta- ja helluntaiseurakunnalta sekä kiinankieliseltä seurakuntaryhmältä. Burjaattien kansallispukuun pukeutunut seurakuntalainen Sojolma Erdynejeva lausui burjatiankielisen runon ja seurakunnan kuoro lauloi venäjäksi ja burjatiaksi laulun ”Yhtä toivon mä vain”, jossa sanotaan, että toiveena on aina elää Jumalan huoneessa. Nuori seurakuntalainen esitti pianolla J.S. Bachin intervention D-duurissa. Lopuksi otettiin yhteiskuva.

– Kirkkorakennuksen lopullinen valmistuminen voi jäädä ensi kesään, jos pihatöitä ei ehditä tehdä ennen pakkasia. Sisustus on melkein valmis kalusteita lukuun ottamatta. Luotamme siihen, että Herra vie päätökseen alkamansa työn, Lepomaa toteaa.

Venäjän Kaukoidässä asuvat burjaatit kuuluvat vähiten tavoitettuihin kansoihin. Lähetysyhdistys Kylväjän näkynä on auttaa ja kouluttaa burjaattikristittyjä rakentamaan kansallisia seurakuntia, joilla on lähetysnäky.

 
Kylvaja artikkelibanneri