Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Ukrainassa massiivista kysyntää Raamatulle

 

Ukrainan Raamattuseura on jakanut Raamattuja maan pääkaupungissa Kiovassa . Kuva: Bert Kaufmann/Flickr

Ukrainan Raamattuseura jakoi vuonna 2014 lähes 70 000 Uutta testamenttia, mikä on 48 prosenttia enemmän kuin kaksi vuotta aiemmin.

Määrä on jopa kymmenkertainen vuoteen 2010 verrattuna, ilmenee Yhtyneiden Raamattuseurojen vuosittaisesta Raamattujakelun raportista. Ukrainan Raamattuherätyksen taustalla on nähtävissä yhteys Ukrainan ja Venäjän välisiin taisteluihin, jotka alkoivat huhtikuussa vuonna 2014.

Tanskan Raamattuseuran kotisivujen mukaan huomattavasti kasvanut kysyntä on yllättänyt Ukrainan Raamattuseuran, joka ei pysty vastaamaan siihen. Seura on jakanut Raamattuja muun muassa maan pääkaupungissa Kiovassa ja armeijassa, mutta seurassa haluttaisiin vastata kysyntään huomattavasti laajemmin.

KRS Krito 10.-23.6.

Ukrainan Raamattuseuran pääsihteeri Oleksandr Babiychuk kertoo, että Raamattujen myynti laskee kun ihmiset köyhtyvät: “Kun perustarpeet on katettu, lompakossa ei ole enempää rahaa, ja silti hinnat jatkavat nousemista.”

Tanskalaisen Tro&Mission -lehden mukaan monissa kirkoissa, joihin ukrainalaiset ovat hakeutuneet paetessaan taisteluita, aikuiset ja lapset kokoontuvat raamattupiireihin.
”Kaikki eivät saaneet Raamattuaan mukaansa, kun pakenivat ja lasten Raamattujen kysyntä on suurta”, Oleksandr Babiychuk kertoo lehden artikkelissa.

Ukrainassa vallitseva epävarmuus ja pelko saavat ihmiset etsimään lohdutusta Raamatuille.
Tanskan Raamattuseuran kansainvälinen johtaja Synne Garff vahvistaa Raamattujen kiinnostavan nyt ukrainalaisia:
“Ukrainan kristityt kertovat miten he kriisiaikana ovat lukeneet Raamattua hyvin tarkasti – ja löytäneet lohdutusta. Raamattujen kysyntä Ukrainassa on massiivista”, hän kirjoittaa seuran kotisivuilla.

 
Kylvaja artikkelibanneri