Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Ukrainalaiset vapaaehtoiset valmistivat juhlan Pieksämäelle – ”He kyselevät ahkerasti mitä voisivat seurakunnan ja Suomen hyväksi tehdä”

 
Katetun kahvipöydän äärellä seisoo ukrainalaispariskunta. Ukrainalaiset Stanislav ja Julia Bekher auttoivat talkoolaisina Pieksämäen lähetystorilla ja kahvilassa. Kuva: Sari Sormunen

Ukrainalaiset Stanislav ja Julia Bekher auttoivat talkoolaisina Pieksämäen lähetystorilla ja kahvilassa. Kuva: Sari Sormunen

1300 ihmistä kokoontui viikonloppuna Pieksämäellä järjestetyille Suomen Lähetysseuran juhlille, joita valmistelleista vapaaehtoisista merkittävä osa oli Ukrainasta sotaa paenneita talkoolaisia.

Suomen Lähetysseura järjestää tänä vuonna yhden kesäjuhlan asemesta kaksi lähetysjuhlaa. Ensimmäinen juhlaviikonloppu koettiin Pieksämäellä, kun kirkon lähetysjärjestö, Pieksämäen seurakunta ja yli sadan vapaaehtoisen joukko oli valmistellut tapahtuman Etelä-Savoon.

Joka viides kristillistä kesätapahtumaa Pieksämäelle valmistellut talkoolainen lukeutui Ukrainan pakolaisiin.

SRO neliöb. 10-16.6.

– Olen varma, että yhteistyön juhla välittyi myös vieraille. Omat odotuksenikin ylittyivät. Palaute on myös ollut kiittävää ja todella positiivista. Ehkä näistä juhlista jäi ihmisille hyvää evästä arkeen, arvioi Pieksämäen kirkkoherra Matti Pehkonen.

Yhteistyön sujuvuudesta kiitteli myös Lähetysseuran tapahtumatuottaja Rasmus Tillander.

– Juhlien iloisin yllätys oli vapaaehtoisten suuri määrä. He olivat korvaamaton apu juhlapaikan rakentamisessa ja purussa Ja vapaaehtoisten hymy taisi tarttua myös juhlaväkeen.

Diakoni saa viestejä ukrainalaisilta päivittäin

Pieksämäen seurakunnan johtava diakoniatyöntekijä Sari Sormunen  saa viestejä paikkakunnalle sijoitetuilta ukrainalaisilta päivittäin.

– He kyselevät ahkerasti, kuinka voisivat auttaa ja mitä he voisivat seurakunnan ja Suomen hyväksi tehdä. Täällä miehet rakensivat tapahtumalle puitteita, kantoivat tavaraa ja toivat tarvikkeita. Monet naiset osallistuovat leipoen ja palvellen kahvilassa, kertoo Sormunen Seurakuntalainen.fi:lle.

Juhlan ohjelman yhteisenä teemana oli ruoka ja jakaminen. Ohjelmista suosituimmiksi nousivat Herättäjä-Yhdistyksen järjestämä Siioninvirsiseurat ja Rolf Steffansonin ja Sokhengin Nhoungin yhteinen raamattuopetustilaisuus Markuksen evankeliumin ruokkimisihmeestä.

– Tilojen kokorajoitus tuli vastaan eivätkä kaikki edes mahtuneet saliin istumaan, mutta onneksi ohjelmaa pystyi mukavasti kuuntelemaan myös pihakahvilassa auringosta nauttien, Tillander kertoo.

Emerituspiispa lähetti juhlat Pieksämäeltä Saloon

Sunnuntain juhlajumalanpalveluksen saarnassa emerituspiispa, Lähetysseuran hallituksen puheenjohtaja, Simo Peura muistutti Lähetysjuhlien perimmäisestä merkityksestä: kirkon lähetystyön tukemisesta ja Jumalan sanan viemisestä maailmalle.

– Kirkon lähetystehtävä on ollut alusta alkaen Pyhän Hengen varassa. Tehtävä on aivan liian vaativa, jotta sen voisi toteuttaa ihmisvoimin. Lähetit ovat kyllä tehneet parhaansa ja antaneet oman osaamisensa käyttöön siellä, missä Kristusta ei vielä tunneta. He ovat monin tavoin todistaneet Kristuksesta ja hänen ainutlatuisuudestaan. Samalla he ovat luottaneet siihen, että Pyhä Henki käyttää heitä viisaaksi katsomallaan tavalla ja synnyttää uskon ihmeen, Peura sanoi.

Toinen Suomen lähetysseuran kesäjuhlista järjestetään ensi viikonloppuna Salossa.

 
Dei, sävelmatka, artikkeliban 31.5.- (2/2)