Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Tutkimus: Uudet seurakunnat vetävät ”saavuttamattomia”

 

Suomessa on alettu herätä uusien seurakuntien perustamiselle. Nelisen vuotta toiminut kuopiolainen Tukikohta-seurakunta osti syksyllä omat tilat. Muuttamassa Jero Jokisaari, Anne Lappeteläinen ja Maarit Grönfors. Kuva: Mikko Jokisaari

Kasvun taustalla on ulospäin suuntautunut asenne ja toiminta.

Uudet kristilliset seurakunnat vetoavat erityisesti ihmisiin, jotka eivät ole aiemmin käyneet missään hengellisessä yhteisössä, kertoo tuore yhdysvaltalaistutkimus.

Life Way Research selvitti asiaa yli 840:n alle kymmenvuotiaan seurakunnan avulla, jotka edustavat 17:ää eri tunnustuskuntaa tai seurakunnanistutusverkostoa. Vasta perustettujen seurakuntien kävijöistä noin 42 prosenttia oli henkilöitä, jotka eivät olleet koskaan käyneet kirkossa tai eivät olleet käyneet siellä vuosikausiin.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

– Uusien ihmisten tavoittamisessa Kristukselle uudet seurakunnat ovat valovuosia edellä keskivertoseurakuntia, koska ne keskittyvät tavoittamaan seurakuntien ulkopuolisia, Life Way Researchin johtaja Ed Stetzer sanoo.

Ylipäätään tutkimuksissa on todettu, että uusilla seurakunnilla on ketteryyttä, joka auttaa niitä kasvamaan: niillä on esimerkiksi katse ulospäin, ne ottavat kontaktia myös alakulttuurien edustajiin, ne kannustavat johtajiaan – ja istuttavat lisää seurakuntia.

– Terveet uudet kirkot suuntaavat ulospäin ensimmäisestä päivästään asti ja viestivät joka kuukausi, että tavoite on moninkertaistua, Stetzer tiivistää.

Aiheesta uutisoi Baptist Press.