Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Tutkimus: Uskonnon rajoittaminen lisääntyi 23 maassa

 

Lähes kolmannes maailman väestöstä elää maissa, joissa uskonnon rajoittaminen on lisääntynyt merkittävästi vuodesta 2006 vuoteen 2009. Tämä käy ilmi amerikkalaisen tutkimuskeskuksen Pew Forumin tuoreesta julkaisusta Rising Restrictions on Religion (Uskonnon kasvava rajoittaminen).

Uskonnon rajoittamiseksi on laskettu valtion viralliset toimet, kuten lainsäädännön, politiikan ja käytännön tiukentuminen, sekä sosiaalinen vihamielisyys, kuten yksittäisten ihmisten, organisaatioiden ja ryhmien väkivaltaiset teot.

Rajoitukset lisääntyivät 23 maailman 198 maasta, vähenivät 12 maassa ja säilyivät oleellisesti muuttumattomana 163 maassa. Monet niistä maista, joissa rajoitukset ovat lisääntyneet, kuuluvat kuitenkin maailman väkirikkaimpiin maihin. Niinpä yli 2,2 miljardia ihmistä elää maissa, joissa rajoitukset ovat lisääntyneet.

Uskontoihin liittyvä sosiaalinen vihamielisyys lisääntyi vuodesta 2006 vuoteen 2009 muun muassa Kiinassa, Nigeriassa, Venäjällä, Thaimaassa, Yhdistyneessä Kuningaskunnassa ja Vietnamissa. Egyptissä ja Ranskassa lisääntyi valtiollinen uskonnon rajoittaminen. Suomessa ei tutkimuksen mukaan tapahtunut muutosta kolmessa vuodessa, ja tilanne on uskonnonvapauden kannalta hyvä.

Perheniemi neliöb. 13.-19.5.

Tutkimuksessa on käytetty 18 laajasti lainattua julkista tietolähdettä, joihin kuuluvat muun muassa Yhdistyneiden kansakuntien ja Human Rights Watchin raportit.

Koko tutkimus on luettavissa Pew Forumin verkkosivuilta www.pewforum.org.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie