Timo Laaninen ehdottaa aikuisopiskelijoiden lukukausimaksua yliopistoon

 

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen ehdottaa, että yliopistot ja korkeakoulut alkaisivat periä työelämässä mukana olevilta aikuisopiskelijoilta lukukausimaksua. Laaninen otti kantaa lukukausimaksuihin radiokolumnissaan perjantaina.

Helsingin yliopistossa teologian opinnot syksyllä aloittanut keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen pitäisi kohtuullisena, että hänen kaltaisiltaan aikuisopiskelijoilta perittäisiin yliopistoissa ja korkeakouluissa lukukausimaksu. Laanisella on jo tehtynä ylempi yliopistotutkinto entuudestaan hänen valmistuttuaan hallintotieteiden maisteriksi 1980-luvulla.

Laaninen perustelee lukukausimaksuihin siirtymistä valtion ja kuntien tiukalla taloustilanteella. Lukukausimaksuja hän olisi valmis perimään ainakin jo työelämässä mukana olevilta aikuisopiskelijoilta, joilla on jo entuudestaan ammatti valmiina tai tutkinto suoritettuna.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

– Meillä on edessä aika tiukat ajat. Valtio ja kunnat joutuvat säästämään ja etsimään uusia tuloja velkaantumisen pysäyttämiseksi. Tässä tilanteessa olisi ihan kohtuullista periä jonkinlainen lukukausimaksu minun kaltaisiltani, toista yliopistotutkintoa tekeviltä, työelämässä olevilta aikuisopiskelijoilta, totesi Laaninen Radio Deissä.

Timo Laanisen kolumni

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)