Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Teologit Helsinkiin pohtimaan juutalaisuutta kristinuskossa

 

Kulttuurikeskus Sofiassa Helsingissä pohditaan tänä viikonloppuna juutalaisten asemaa Kristuksen kirkossa. Tapahtuma on ensimmäinen laatuaan, jossa eri kirkkokuntien juutalaistaustaiset teologit kokoontuvat yhteen.

Kokoontumisessa pyritään selvittämään, miten on mahdollista yhdistää juutalaisuus ja Jeesuksen tunnustaminen messiaaksi. Konferenssiin kutsutut teologit edustavat luterilaista, katolista ja ortodoksista kirkkoa sekä juutalaisuuden messiaanista linjaa.

Ajatus uraauurtavasta tapahtumasta syntyi Helsingin katolisen kulttuurikeskuksen Studium Catholicumin johtajan Antoine Levyn sekä New Jerseyssä sijaitsevan Messiaanisen juutalaisuuden instituutin puheenjohtajan Mark Kinzerin yhteisestä aloitteesta. Puhujiksi on kutsuttu juutalaisuuteen syntyneitä teologeja Israelista, Venäjältä, Yhdysvalloista ja eri puolilta Eurooppaa.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

– Ensimmäistä kertaa historiassa eri puolilta tulevat juutalaiset teologit pyrkivät löytämään yhteisen ääneen Jeesusta seuraaville juutalaisille. On myös tärkeää tehdä näkyväksi niitä erityiskysymyksiä mitä liittyy kristinuskon lähestymiseen juutalaisesta näkökulmasta, Antoine Levy selventää.

Levy muistuttaa, että Jeesukseen messiaana uskovien juutalaisten määrä on lisääntynyt erityisesti Yhdysvalloissa ja Israelissa. Tämä lisää tarvetta pohtia Jeesukseen uskovien juutalaisten identiteettiä, tapahtuman järjestäjät pohtivat.

Konferenssin jälkeen teologit kokoontuvat suljettuun seminaariin työstämään kansainvälisen julkilausuman. Asiakirjan tarkoituksena lisätä ymmärrystä niitä juutalaisia kohtaan, jotka ovat kristillisten liikkeiden jäseniä ympäri maailmaa.

Konferenssin tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja mukaan kutsutaan kaikki asiasta kiinnostuneet. Tapahtuma koostuu luennoista, keskusteluista, rukoustilaisuuksista ja vapaasta yhdessäolosta.

Lisätietoja: kulttuuri@kulttuurikeskussofia.fi

Lue lisää Uusi Tie -lehden numerosta 24.