Usko esillä jalkapallon MM-kisoissa

 

Brasilian maajoukkueen pelaajia polvistuneena rukoukseen Confederations Cupin voiton jälkeen. Kuva: Lehtikuva/AFP Photo/Roberto Schmidt

Tänään alkavassa jalkapallon maailmanmestaruuslopputurnauksessa pelaa useita avoimesti kristittyjä pelaajia. Muun muassa brasilialaispelaajat Kaká ja Lucio ovat tulleet tunnetuiksi pelitaitojensa lisäksi heidän kristillistä uskoaan julistavista T-paidoistaan.

Julistavia paitoja on nähty muun muassa Brasilian voittaessa MM-kisojen esikisoina pidettävän Confederations Cupin viime vuonna. Ottelun jälkeen useita Brasilian pelaajia sekä joukkueen huoltojoukkoa kokoontui kentälle rinkiin rukoilemaan. Osalla pelaajista, muun muassa Kakálla ja Luciolla, oli pelipaitojensa alla T-paidat, joissa luki esimerkiksi ”I Belong to Jesus” (Kuulun Jeesukselle) ja ”I Love Jesus” (Rakastan Jeesusta).

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan säännöissä kielletään uskonnollisten ja aatteellisten tekstien paljastaminen pelipaidan alta. Brasilian Confederations Cup -voiton jälkeen Fifa lähetti Brasilian jalkapalloliitolle muistutuksen näistä säännöistä. Pelaajia ei kuitenkaan rangaistu. Perusteena oli se, että he paljastivat tekstit vasta loppuvihellyksen jälkeen.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

Jalkapallon MM-lopputurnauksen aikana kisakaupungeissa järjestetään myös erilaisia evankelioimistapahtumia ja -aktioita. Christian Todayn mukaan arviolta 1200 kirkkoa avaa ovensa ja näyttää jalkapallo-otteluita yhdessä kristillisten TV-ohjelmien kanssa.

Jalkapallon MM-lopputurnaus pelataan Etelä-Afrikassa 11.6.-11.7.

Lue lisää Uusi Tie -lehden numerosta 24.