Yleinen: Arvio: Joulun ihme valkokankaalla 

Teatterikollektiivi toteuttaa kesän esitykset radiossa

 
Kesäteatteria pintaa syvemmälle -ohjelmassa sukelletaan ihmiselämän peruskysymyksiin teatterin kautta. Paraabelikollektiivin Iiris Autio ja Matti Halén lukevat otteita näytelmistään, jotka käsittelevät muun muassa armoa, vapautta, identiteettiä ja ihmisarvoa.

Paraabelikollektiivin Iiris Autio ja Matti Halén käsittelevät kesän aikana muun muassa uskoa ja pelkoa.

Radio Dei jatkaa yhteistyötä teatterikollektiivi Paraabelin kanssa. ”Kesäteatteria pintaa syvemmälle” -lähetyksissä sukelletaan ihmiselämän peruskysymyksiin lukudraaman ja syväluotaavan keskustelun kautta.

Kesäteatteria pintaa syvemmälle -sarjassa Paraabelin Iiris Autio ja Matti Halén käsittelevät tänä kesänä muun muassa uskoa ja pelkoa, kärsimysmässäilyä, rukousta sekä yhteyttä ja kohtaamista. Kantavana ideana on avata ajankohtaisia teemoja luovasti ja tarjota samaistuttavia tunteita ja kohtaloita.

Tekijöiden mukaan taidekokemukseen kuuluu parhaimmillaan mehevä jälkipuinti. Kesäteatteria-sarjassa teemoja lähestytään draaman ohella keskustelujen kautta. Paraabelin kanssa aiheiden äärellä ovat viikoittain vaihtuvat vieraat.

Fida Neliöb. vkot 49-50. MJa

Paraabelin työsarkaan kuuluvat nykyteatteri sekä näyttämötaiteen opetus. Autio ja Halén ovat tuoneet taiteen tekemistä tutuksi myös Seurakuntalaisen blogissaan.

– Kesäteatterista tai teatterista ylipäätään saattaa tulla mieleen ensin kevyt tai viihteellinen olo, mutta usein taiteen tekemiseen liittyy myös sellainen prosessi, jonka aikana pohtii ja analysoi kaikkea näkemäänsä ja kuulemaansa. Haluamme hypätä tässä ohjelmassa siihen syvään päätyyn, Matti Halén kertoo.

– Paraabelin visio on tehdä taidetta meille tärkeistä asioista. Monesti se tarkoittaa teemalähtöistä tekemistä ja sitä ajatusta mukaillen ohjelman jaksot jakautuvat eri teemoihin, Iiris Autio sanoo.

Kesäteatteria pintaa syvemmälle -sarjaa kullaan Radio Deissä perjantaisin kello 9.03 ja uusintana kello 13.03 juhannusaatosta alkaen läpi kesän.dollista eri kulttuurien ja elämäntilanteiden ylitse.

 
Dei, Ihmisen ääni, artikkeliban. (2/2) 3.10.- MJa