Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

#jumalansananvapaus-mielenilmaus kokosi noin tuhat henkeä eduskuntatalon eteen – poliisi kiitti rauhallisesti sujuneesta mielenilmauksesta

 

Osallistujilla oli mukanaan omat Raamatut. Kuva Seppo Haavisto

Noin tuhat henkilöä kokoontui tänään iltapäivällä eduskuntatalon eteen #jumalansananvapaus-mielenilmaukseen. Yhteiskristillisen mielenilmauksen taustalla on syvä huoli Raamatun vapaudesta suomalaisessa yhteiskunnassa.

Osallistujia pyydettiin etukäteen tuomaan mukaan omat Raamatut, mitään järjestöä tai kirkkokuntaa ei pidetty esillä, vaan tapahtuman ideana oli seistä yhteisenä rintamana Jumalan sanan vapauden puolesta. Noin puoli tuntia kestänyt tapahtuma järjestettiin kansanedustaja Päivi Räsäsen (KD) tueksi. Tapahtumaan osallistui noin tuhat ihmistä, uutisoi Yle.

#jumalansananvapaus-mielenilmauksen taustalla on syvä huoli Raamatun vapaudesta suomalaisessa yhteiskunnassa.

SRO Naistenpäivät neliöb. 25.-31.3.

”Viime aikainen kehitys Päivi Räsäsen saamien syytteiden ympärillä on räikeä ja huolestuttava esimerkki siitä, että yhteiskuntamme kristillistä arvopohjaa murennetaan monin eri tavoin. On käynnissä kehitys uskonnon- sekä sananvapauden uudelleen määrittelemiseksi. Jos Raamatun siteeraaminen ja yhtä mieltä Raamatun kanssa oleminen muuttuu rikolliseksi, kaikki tunnustuksellinen kristillinen toiminta on vaarassa tulevina vuosikymmeninä”, mielenilmauksen tiedotteessa kerrotaan.

Helsingin poliisi kiitteli Twitterissä mielenilmaukseen osallistujia rauhallisesti sujuneesta tilaisuudesta.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kumosi 15. kesäkuuta ulkotiloja koskeneen 50 hengen kokoontumisrajoituksen, joten sunnuntain yhteiskristillinen #jumalansananvapaus-mielenilmaus muuttui avoimeksi tilaisuudeksi.

#jumalansananvapaus-mielenilmauksen järjestäjinä oli neljä yksityishenkilöä: Pasi Turunen ja  Leena Metsämäki Patmos Lähetyssäätiöstä, Jani Salokangas ICEJ:in Suomen osastosta ja Susanna Kokkonen.