Tampereella pormestari ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja hätäapukeräyksen kummeina

 
Kuva: Sari Savela

Kuvituskuva: Sari Savela

EU lopettaa ruoka-apunsa toistaiseksi. Jaettavia elintarvikkeita riittää enää helmikuun loppuun asti. Seuraava EU:n ruoka-apuohjelma on vasta tekeillä ja nyt ruoka-avun asiakkaat uhkaavat jäädä vaille kuivaruokia ja säilykkeitä.

Tampereen seurakunnat ja Moro-lehti järjestävät hätäapukeräyksen, jonka tavoitteena on tarjota ruoka-avun asiakkaille monipuolinen ruokakassi siihen asti, kunnes EU:n ruoka-apu taas toimii. Tavoitteena on kerätä ruoka-avun tueksi 90 000 euroa. Tuotolla saadaan katettua lisäruoan ostamisesta syntyvät kustannukset ensi syksyyn asti. Apu menee perille Tampereen seurakuntien Ruokapankin kautta. 

Keräyksen kummeiksi ovat lupautuneet kaupungin pormestari Anna-Kaisa Ikonen ja Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Ilmari Nurminen. Yhteistyökumppaneina keräyksessä ovat Tampereen Kauppakamari ja Pirkanmaan Yrittäjät.

Missiokampanja ilmainen (IRR-TV)

Viime vuonna ruokakassikeräys toi helpotusta vähävaraisten lapsiperheiden ja koronan kurittamien pienyrittäjien arkeen. Tamperelaiset lähtivät keräykseen ennätyksellisellä tavalla mukaan ja keräys tuotti 200 000 euroa. Hätäapukeräyksen kummit antavat kiitosta tamperelaisille auttamishalusta ja toivovat yhteisvastuuta myös tänä vuonna.

– Tamperelaisilla on suuri sydän. On hienoa nähdä, miten myötätuntoisesti kaupunkilaiset auttavat toisiaan tiukassa paikassa. Olen ylpeänä osaltani mukana ja toivon, että mahdollisimman moni muukin on, kannustaa pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

Toivotaan, että meillä joskus on yhteiskunta, jossa ruoka-apua ei tarvittaisi.

Myös Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Ilmari Nurminen iloitsee kaupunkilaisten yhteisvastuusta:

– Hätäapukeräys kertoo ihmisten halusta auttaa ja toimia yhteisvastuullisesti. Vaikka lahjoittajilla ei välttämättä ole paljon itsellään, he haluavat silti auttaa heitä joilla on vielä vähemmän. Tämä kertoo tamperelaisten inhimillisyydestä. 

Ruokapankin elintarvikekoordinaattori Marja Palkonen on kiitollinen tuesta.

– Ilman EU:n lahjoittamaa ruokaa kassista jää paljon arvokasta ravintoa pois. Lahjoitustuella varmistamme ruoka-avun monipuolisuuden.

– Toivotaan, että meillä joskus on yhteiskunta, jossa ruoka-apua ei tarvittaisi. Mutta siihen asti varmistetaan yhdessä, ettei kenenkään tarvitse Tampereella mennä nälkäisenä nukkumaan.

 
Missiokampanja ilmainen (IRR-TV)