Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

SVKN:n budjetti lähes puoliintuu

 

Yhteisöjen edustajat seurasivat vakavina syyskokouksen kulkua. Budjetin leikkaaminen tulee vaikuttamaan
monin tavoin SVKN:n toimintaan. Kuva: Esko Matikainen

Suomen vapaakristillinen neuvosto joutuu luopumaan pääsihteeristään.

Hämeenlinnassa 24. marraskuuta kokoontunut Suomen vapaakristillisen neuvoston (SVKN) syyskokous karsi ensi vuoden budjetistaan yhteisöjen jäsenmaksuja reilusti. Jäsenmaksujen alentaminen lähes puolittaa SVKN:n vuosibudjetin ja merkitsee pääsihteerin virasta luopumista.

– SVKN:n budjetin kutistuminen on heijastusta jäsenyhteisöjen kiristyneestä taloudesta, SVKN:n hallituksen jäsen ja Suomen Helluntaikirkon toiminnanjohtaja Esko Matikainen arvioi.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Kaikki SVKN:oon kuuluvat kirkkokunnat vähensivät tukeaan. Rahoituksen leikkaaminen merkitsee käytännön muutoksia neuvoston toimintaan. Suomen vapaakristillisen neuvoston ydintehtäviä ovat olleet muun muassa edunvalvonta, yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja uskonnonvapausasiat.

– Näistä joudutaan nyt karsimaan paljon, myöntää SVKN:n hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittu Suomen Baptistikirkon johtaja Jari Portaankorva.

– Kun SVKN:llä ei ole enää jatkossa palkattua henkilöä, toiminta on järjestettävä uudelleen. Pääsihteeri on ollut myös näkyvä vapaan kristillisyyden edustaja, joka on pitänyt yllä yhteyksiä valtionhallintoon ja kirkollisiin vaikuttajiin. Samoin hän on koordinoinut yhteisiä hankkeita. Jatkossa SVKN:n hallitukselle ja puheenjohtajalle tulee enemmän töitä.

Esko Matikaisen mukaan SVKN:n toiminnan ydin eli keskinäisen yhteyden vaaliminen tulee jatkumaan ennallaan.

– Sen sijaan yhteiskunnallisessa edunvalvonnassa joudutaan etsimään uusia toimintatapoja, eikä siinä voitane välttyä toiminnan heikentymiseltä. Myös sairaalasielunhoidon kehitteillä oleviin hankkeisiin pääsihteerin toimen lakkaamisella on vaikutusta, Matikainen kertoo.

Suomen vapaakristillisen neuvoston jäseniä ovat Suomen Adventtikirkko, Baptistikirkko, Helluntaikirkko, Metodistikirkko, Pelastusarmeija ja Vapaakirkko. Näiden ja maamme muiden vapaakristillisten yhteisöjen piirissä on yhteensä arviolta noin 100 000 ihmistä.

 

Juttua korjattu ma 14.12.2015 klo 9.07: SVKN:n nimi muutettu oikeaan muotoon Suomen vapaakristilliseksi neuvostoksi.