Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

#MyTreedom käyttää joulukuusia tuodakseen kristittyjen vainon ihmisten tietoisuuteen

 

My Treedom -kampanja toivoo voivansa puolustaa uskonnonvapautta ja samanaikaisesti kiinnittää huomiota epäoikeudenmukaisuuteen ja vainoon.

Christian Today –verkkosivusto uutisoi My Treedom facebook-kampanjasta, joka tukee vainottuja kristittyjä maailmanlaajuisesti joulukuusten kuvia julkaisemalla.

Vainottujen kristittyjen parissa työskentelevän Open Doors -järjestön mukaan joka kuukausi 322 kristittyä kuolee uskonsa vuoksi ja 214 kirkkoa ja kristityille kuuluvaa kiinteistöä tuhotaan.

My Treedom on facebook-kampanja, joka lähettää päivittäin kuvia joulukuusista ja muista juhlallisuuksista sellaisilta alueilta, jotka ovat tunnustaville kristityille kaikkein vaikeimpia elää. Kampanjan käynnisti joulukuun alussa ulkomaantoimittaja Lisa Daftaria ja se on tarkoitettu juhlistamaan ”vapautta vainosta ja oikeutta jouluun ympäri maailman.” Daftari työskentelee toimittajana Lähi-Idässä.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Kuvia joulun juhlimisesta on lähetetty Pakistanista, missä kristittyihin kohdistuva väkivalta on laajalle levinnyttä ja Irakin kurdialueilta, vain lyhyen matkan päästä ISISin eturintamasta. Kampanja on kerännyt vastauksia myös Saudi-Arabiasta, Irakista, Iranista ja Somaliasta. Kuvia on tullut valtavista joulukuusista saudi-arabialaisissa ostoskeskuksissa kuviin, joissa ihmiset juhlivat joulua salaa maanalaisissa kirkoissa. Ihmisten identiteetti on aina suojattu kuvissa.Kampanjan facebook-sivu on jo kerännyt melkein 12000 tykkäystä.

– Puhumme maista, joissa kristityt muodostavat kookkaan ja merkittävän osan paikallisväestöstä. Monien on pitänyt paeta kotimaistaan tai kohdata julmaa vainoa pelkästään uskonsa vuoksi, Daftari sanoo.

Kampanja toivoo voivansa puolustaa uskonnonvapautta ja samanaikaisesti kiinnittää huomiota epäoikeudenmukaisuuteen ja vainoon.

– Päämääränä on lisätä tietoisuutta kasvaneesta globaalista kristittyjen vainon uhasta, joka usein puuttuu uutisotsikoista tänä päivänä”, Daftari sanoi.

Kristittyjen ahdinko on lisääntynyt maailmanlaajuisesti sen seurauksena, että islamilaiset terroristijärjestöt ovat nousseet kansainvälisiksi järjestöiksi, joilla on kannattajia ja tukijoita ympäri maailman, sanoo Morning Star News -julkaisun päätoimittaja Jeff.M.Sellers. Julkaisu uutisoi kristittyjen vainosta.

Kampanjan facebook-sivuilla mainostetaan: ”Tämä sivu on tarkoitettu kaikille ihmisille, mailman kauimmaisissa ja lähimmissä kolkissa, joilla on täysi oikeus uskoa, rukoilla ja juhlia vapaasti. Julkaisemme kuvia joulukuusista ja joulukoristeista ympäri maailman, sieltä, missä uskonnon harjoittaminen on sallittu sekä sieltä, missä se valitettavasti ei ole. Annetaan joulunajan tuoda enemmän rauhaa, turvallisuutta ja suvaitsevaisuutta joka paikkaan ja jokaiseen kotiin Raqqasta Richmondiin ja Mogadishusta Minnesotaan. Voit lähettää meille kuvia joulukuusistasi ympäri maailman osoitteeseen MyTreedom@gmail.com”

Lue lisää:

Christian Today -lehden artikkeli My Treedom -kampanjasta