Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Turvapaikanhakijoille oma joululehti

 

Season’s Greetings -lehden kantta.

Suomalaiset perinteet halutaan tehdä tutuksi maahan tuleville.

Suomeen saapuneille turvapaikanhakijoille on julkaistu teemalehti Season´s Greetings – A Special Issue for Immigrants (Juhlaterveiset – maahanmuuttajien erikoisnumero). Lehden on tarkoitus auttaa Suomeen saapuneita turvapaikanhakijoita kotoutumisessa sekä kertoa heille myös joulun kristillistä sanomaa.

40-sivuinen julkaisu on pääosin englannin- ja arabiankielinen. Lehti sopii tarjottavaksi kaikille maahanmuuttajille. Jouluevankeliumi on siinä usealla kielellä.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

– Tämä on ainutlaatuinen työväline eri kristillisten kirkkojen, seurakuntien sekä kolmannen sektorin toimijoille, jotka tekevät työtä pakolaisten parissa, päätoimittaja Leevi Launonen toteaa.

– Tiedossani ei ole vastaavaa kristillistä julkaisua, joka sisältäisi näin monipuolisen koosteen pakolaisten tarinoita, asiantuntijahaastatteluja ja hyödyllistä tietoa.

Lehden sisältö on tuotettu yhteistyössä useiden kristillisten toimijoiden kanssa, ja se koostuu muun muassa pakolaisten haastatteluista. Julkaisussa näkemyksiään esittävät esimerkiksi Kirkon Ulkomaanavun kansainvälisen työn johtaja Tomi Järvinen, pakolaisena Suomeen tullut irakilainen Muayad Namrood sekä lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö Fida Internationalin toiminnanjohtaja Harri Hakola. Lisäksi lehdessä haastatellaan Suomen ensimmäistä pakolaistaustaista kansanedustajaa Nasima Razmyaria.

Yhteiskristillisen Season´s Greetings – A Special Issue for Immigrants -lehden on kustantanut myös Ristin Voittoa julkaiseva Aikamedia Oy.