Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Diakista valmistuneet edustavat 20 eri kansallisuutta

 

Diakonia-ammattikorkeakoulusta valmistuu vuoden 2015 aikana yli 700 ammattilaista. Suurin osa valmistuvista ovat sosiaali- ja terveysalalta.

Joulukuun valmistujaisjuhlaa vietetään perjantaina 18.12.2015, jolloin ammattikorkeakouluopintonsa saa päätökseensä 265 opiskelijaa. Aiemmin vuoden aikana on valmistunut yli 450 opiskelijaa. Diakin opiskelijoita valmistuu pääkaupunkiseudulla, Oulussa, Pieksämäellä, Porissa ja Turussa, Diak tiedottaa.

Diakista tänä vuonna valmistuvat edustavat kahtakymmentä eri kansallisuutta. Heidän joukossaan ovat myös ensimmäiset englanninkielisen ylemmän amk-tutkinnon suorittaneet kenialaisopiskelijat. Diakin, Arcadan ja kenialaisen Baratonin yliopiston yhteistyökoulutuksesta Master’s Degree in Global Health Care valmistuu perjantaina kuusi asiantuntijaa.

KRS Krito 10.-23.6.

Suurin osa Diakista vuonna 2015 valmistuvista ovat sosiaali- ja terveysalalta. Koko vuoden aikana sosionomiksi valmistuneita on 217 ja sairaanhoitajaksi 169. Kirkon alan asiantuntijoita valmistuu yli 50 muun muassa diakonia-alan ja nuorisotyön tehtäviin.

Viittomakieli- ja tulkkausalan ammattilaisia valmistuu vuoden aikana 45. Heidän joukossaan ovat myös ensimmäiset korkeakoulututkinnon suorittaneet puhevammaisten tulkit Suomessa.

Asioimistulkeiksi valmistuneiden työkieliä ovat tänä vuonna olleet arabia, persia, somali, thai ja turkki. Tulkkien tarve on kasvanut turvapaikanhakijoiden määrän kasvun vuoksi räjähdysmäisesti. Diak on ainoa oppilaitos Suomessa, joka kouluttaa asioimistulkkeja korkeakoulutasolla.

 
Artikkelibanneri perussanoma

Aiheet