Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Supersankarin suusta vai Raamatun lehdiltä?

 

Kapteeni Amerikka on sarjakuvasankari

Jos eivät suomalaiset enää tunne Jumalan sanaa niin kuin aiemmin, aiheuttaa raamatunjakeiden tunnistaminen päänvaivaa myös rapakkojen tuolla puolen, yhdeksi maailman kristillisimmäksi maaksi toisinaan tituleeratussa Yhdysvalloissa.

Amerikan raamattuseuran teettämän tuoreen internetkyselyn mukaan lähes kaksi kolmesta yhdysvaltalaisesta aikuisesta ei tunnistanut raamatunjaetta ”Me olemme kaikin tavoin ahtaalla mutta emme umpikujassa, neuvottomia mutta emme toivottomia”. Värssy on pakanain apostolin Paavalin käsialaa ja otettu hänen Toisesta korinttilaiskirjeestään (2. Kor. 4:8).

Kyselyyn vastanneista suurin osa piti lausumaa joko mustien kansalaisoikeustaistelijan, baptistipastori Martin Luther King Jr:n, edellisen Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin tai hiljattain valkokankaallakin nähdyn supersankari Kapteeni Amerikan sanomana.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Kaikkein korkeimmat prosentit sai Martin Luther King Jr, joka onkin jäänyt Yhdysvaltain ja koko maailman historiaan loistavana, väkevänä puhujana muun muassa Minulla on unelma -puheellaan.

Amerikan raamattuseuran teettämään kyselyyn vastasi elokuun alussa yli 2 500 täysi-ikäistä yhdysvaltalaista.