Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Timo Junkkaala kirkkohallituksen kolehtipäätöksistä: Raamattuopisto on luokiteltu väärin

 

Kuva: Erkki Jokinen

Kirkkohallitus päätti ensi vuoden viralliset kolehtikohteet täysistunnossaan 20.9. Listalta ei löydy Suomen Raamattuopiston Säätiötä, koska ”Joidenkin pienempien järjestöjen hakemuksia ei ole sijoitettu vuoden 2012 suunnitelmaan virallisiksi kohteiksi vuosittaisen vuorottelun toteutumiseksi”.

Esimerkkeinä näistä pienemmistä järjestöistä mainitaan Suomen Raamattuopiston Säätiö ja Hiljaisuuden ystävät.

Toiminnanjohtaja Timo Junkkaala katsoo, että Raamattuopisto on väärässä seurassa.

Hän muistuttaa, että kolehteja saivat monet selvästi Raamattuopistoa pienemmät järjestöt.

– Mikään muu sellainen järjestö, jolla on vuosittain yhteistyötä joka toisen suomenkielisen seurakunnan kanssa, ei jäänyt vaille kolehtia, Junkkaala toteaa.

Perheniemi neliöb. 13.-19.5.

– Raamattuopisto on aivan eri kokoluokkaa kuin Hiljaisuuden Ystävät, jonka kanssa se on rinnastettu.    

Kirkkohallituksen kansliapäällikön sihteerin Tuija Korvan mukaan kaikilla niillä järjestöillä, joita ei nyt voitu vuorotteluperiaatteen vuoksi sijoittaa virallisten kohteiden joukkoon, on mahdollisuus saada virallinen kolehtipäivä vuorollaan tulevina vuosina. Junkkaalan mielestä se ei poista päätöksen ristiriitaisuutta.

– Mikä logiikka on siinä, että monet järjestöt saavat kaksi tai useampiakin kolehteja vuodessa ja toiset jäävät ilman? Eikö Raamattuopiston työ ole tarpeeksi vaikuttavaa kirkon kannalta? Junkkaala kysyy.

– Vetoan seurakuntiin, että Raamattuopistolle kerättäisiin kolehti jonakin vapaana kolehtipyhänä.

Tuija Korva vahvistaa, että kirkkohallituksen kolehtipäätökseen ei vaikuttanut Kallion seurakunnan nostattama julkinen keskustelu, joka Raamattuopiston kolehdeista käytiin viime keväänä.

Suomenkielisissä seurakunnissa on ensi vuonna kolehtipäiviä 77, joista kirkkohallituksen määräämiä virallisia kolehteja yhteensä 36. Kirkkohallitukselle jätettiin määräaikaan mennessä yhteensä 45 kolehtihakemusta. Useat järjestöt hakevat useampaa kuin yhtä kolehtipäivää ja kolehtia useampaan kuin yhteen tarkoitukseen. Kohde-ehdotuksia oli näin yhteensä 67.

Lue viime kevään tapahtumista

 
Artikkelibanneri perussanoma