Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Suomen teologisella instituutilla on taloushuolia

 

STI:n pääsihteeri Henrik Perret. KUVA: Tomas Garaisi

Teologian opiskelijoita opinnoissa tukeva sekä tutkimus –ja opetustyötä harjoittava Suomen teologinen instituutti (STI) painii talousvaikeuksissa.

– STI:n taloustilanne on yleensä syksyisin melko vaikea, mutta tänä vuonna suorastaan hälyttävä. Rahaa kuluu vuokraan, palkkoihin ja muun muassa kirjaston ylläpitoon, STI:n pääsihteeri, rovasti Henrik Perret kertoo.

– Ennen vanhaan saimme määrärahoja ja seurakunnilta kolehtivaroja. Osittain näin on vieläkin. Tilanne on kuitenkin vaikea kaikille ja hengellinen ilmapiiri kirkossa on jännittynyt, Perret toteaa.

STI:n syyskausi avattiin viime viikolla. STI on tukenut erityisesti teolo¬gian opiskelijoita heidän opinnoissaan ja hengellisessä elämässään joulukuusta 1987 saakka. Se on pitänyt esillä Raamatulle uskollista teologiaa.

Sansa Neliöb. 14.11.-13.12. MJa

– STI on teologista opetus- ja tutkimustyötä harjoittava laitos. Se pitäytyy toiminnassaan Raamattuun ja Suomen evankelis-luterilaisen kirkon tunnustukseen, Perret määrittelee.

– STI on siis mukana kouluttamassa tulevia pappeja ja teologeja. Järjestämme koulutusta myös maallikoille, muun muassa Raamatun punainen lanka -tilaisuuksia, Jeesus-seminaareja ja apologia-kursseja.

Tänä syksynä STI:n ohjelmassa on muun muassa ¬luentosarja, jossa eri herätysliikkeiden ja Suomessa vaikuttavien kirkkokuntien edustajat esittelevät taustayhteisöjään. Luterilaisten teologien lisäksi vierailevia luen¬noitsijoita ovat teologian maisteri Teo Merras ortodoksisesta kirkosta, piispa Teemu Sippo katolisesta kirkosta ja teologian maisteri Klaus Korhonen helluntailiikkeestä.

– Herätysliikkeiden kohtalo on niiden ystävien käsissä. Uskomme, että tarvitsemme tulevaisuudessakin Raamattuun uskovia teologeja, pappeja, opettajia ja lehtoreita.

– Jäsenjärjestöt maksavat pienen jäsenmaksun, mutta STI:n talous on kokonaan uskovan kirkkokansan käsissä, Perret sanoo.

STI:n jäsenjärjestöjä ovat Suomen Evankelis-luterilaisista järjestöistä, Kylväjä, Radiolähetysjärjestö Sanansaattajat, Kansanlähetys, Opiskelija- ja Koululaislähetys,  Evankeliumiyhdistys, Suomen Raamattuopiston Säätiö, Länsi-Suomen Rukoilevaisten yhdistys ja Svenska Lutherska Evangeliföreningen.