Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Xaris Suomessa tanssii ammatikseen Jumalalle

 

Xaris Finland

Rytmiä, taitoa, esteettisyyttä ja sanomaa. Näitä kaikkia tarjoaa Xaris Dance Company, kansainvälinen, kristityistä ammattitanssijoista koostuva ryhmä.

Ryhmä on perustettu vuonna 1996 ja vuosien varrella mukana on ollut viitisenkymmentä tanssijaa 25 maasta.

Nuotta.com haastatteli yhtä tanssiryhmän perustajajäsenistä, koreografi Titta Tunkkaria.

Tanssia maailmalla…

Miten syntyi idea tällaisesta maiden ja kirkkokuntien rajat ylittävästä yhteistyöstä?

– Taiteilijapastori Jim Mills Creative Arts Europe -järjestöstä oli järjestänyt taideleirejä, joissa oli tanssinopettajia mukana. Heitä oli niin paljon eri puolilla Eurooppaa, että hän keksi miksemme voisi tehdä yhdessä sellaista ryhmää ja kiertuetta, missä olisimme kaikki yhdessä ja tekisimme yhdessä kaikki biisit. Siitä se lähti, kertoo yksi perustajajäsenistä, tanssija, tanssinopettaja ja koreografi Titta Tunkkari.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Mukana on tanssijoita myös Euroopan ulkopuolelta, esimerkiksi Yhdysvalloista ja Australiasta asti. Tanssijat kokoontuvat vuosittain noin kuukaudeksi yhteen kiertelemään ympäri Eurooppaa.

…ja Suomessa

Titta vetää myös Suomessa vuodesta 2003 aktiivisesti toiminutta Xaris Finland -ryhmää.

– Mukana oli alusta alkaen niin paljon suomalaisia, että heräsi ajatus myös oman kansallisen alaryhmän perustamisesta, hän taustoittaa.

Tällä hetkellä mukana on kahdeksan suomalaista ammattitanssijaa. Lisäksi Xaris Finlandiin kuuluu vuosittain vaihtuva noin 20 nuoren harjoittelijaryhmä. Titta kertoo, että vuosien varrella ovat mukaan löytäneet aina oikeat ihmiset, ilman että heitä olisi tarvinnut erityisesti etsiä.

Kansainvälisestä ryhmästä poiketen Xaris Finland toimii säännöllisesti: tanssijoilla on treenit viikoittain ja esiintymisiä pari kertaa kuukaudessa esimerkiksi kouluilla, seurakunnissa ja erilaisissa tapahtumissa.

Katso Titta Tunkkarin videohaastattelu.