Suomalaisten joululahjat toivat ilon romanialaiskylien lapsille

 

Jorma K. Virtanen ojentaa lahjaa teiniäidille. Kuva: Pirkko Säilä

Ennätysmäärä eli runsaat 16 000 lahjapakettia ja humanitäärisiä avustustarvikkeita matkasi kahdessa rekassa Romaniaan jaettavaksi siellä kylien köyhille lapsille. Hankkeen järjesti Operaatio Joulun Lapsi.

Keräyksen koordinaattori Juhani Säilä ja toiminnanjohtaja Pirkko Säilä Patmos Lähetyssäätiöstä kiersivät paikallisten avustajien kanssa kylissä jakamassa paketteja.

Mukana oli myös suomalaisia työn kummeja, kuten Kaija ja Reijo Telaranta, Arja ja Pekka Simojoki, Marjaleena Erkkilä, Jorma K. Virtanen ja Anne ja Hannu Takkula.

– Euroopan köyhimmät asuvat näissä romanikylissä, kertoo Pirkko Säilä Romaniasta. Esimerkiksi Sacuenin kylän asukkaiden mökeissä ei ole sähköjä, ruoka oli pelkkää perunaa ja lapset huonosti vaatetettuja. On ihana jakaa suomalaisten lähettämää jouluiloa niille, joilla ei mitään ole. Olemme hyvin kiitollisia kaikille, jotka ovat osallistuneet operaatioon. On liikuttavaa, miten monet ystävät pitävät joululahja-asiaa sydämellään ympäri vuoden.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Avustuslähetyksen rahallinen arvo kuljetuskustannuksineen on noin 200 000 euroa.

Yhden lahjapaketin rahallinen arvo on n 40 euroa. Rahalahjoitusten avulla paketteja tehtiin Joulun Lapsi -varastolla vapaaehtoisten toimesta 5500 kpl. Tämän lisäksi lahjoituksina tulleita paketteja täydennettiin, mikäli paketti oli vajaa. Humanitaarisen avun kuormasta osa oli lahjoituksina eri valmistajilta saatuja kenkiä ja vaatteita.

Radio Dein Paljaat päät -keräyksen kautta saatiin 6000 pipoa. Jos lasketaan sekä humanitaarisen kuorman osuus että lahjoituksina tulleet joulupaketit, lähetyksen arvo nousee yli 600 000 euroon.

Operaatio Joulun Lapsi on Samaritan´s Purse (Laupiaan Samarialaisen kukkaro) luotsaama kansainvälinen joululahjakeräys, jota Suomessa edustaa Patmos Lähetyssäätiö. Samaritan´s Purse -järjestöä johtaa kuuluisan evankelistan Billy Grahamin poika, Franklin Graham.

Kylien lapset kokoontuivat suurella joukolla odottamaan lahjapaketteja. Kolmivuotias Eva-tyttönen Sacuenin kylästä löysi joulupaperein päällystetystä kenkälaatikosta mieluisia tavaroita, värikynät, makeisia ja t-paidan. Pikkutyttö oli innostunut pienestä kuvakirjasta, jossa kerrottiin Jeesuksen syntymästä. Paketista löytynyt taskulamppu sai hänen veljensä iloiseen nauruun.

Kaija ja Reijo Telaranta kertovat Cheriun kylästä lähetetyllä videolla, kuinka Operaatio Joulun Lapsi tuottaa iloa ja siunausta niin saajissa kuin antajien sydämessäkin. He muistuttavat, että pakettien rinnalla ympärivuotinen avustustyö, jota Patmos Lähetyssäätiö alueella tekee, on tärkeää ja kohentaa köyhien elinoloja. Joulupaketteja jaetaan myös Moldovassa paikallisen joulun aikaan loppiaisena.

 
artikkelibanneri Uusi Tie