Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Uusi vaellusreitti avattu Israelissa

 

Turistiveneitä Genneraretilla

Israelin turistiministeriö on avannut uuden pyhiinvaellusreitin, jossa kuljetaan Jeesuksen jalanjäljissä.

Vaellusreitin alkupiste on Nasaret. Vaeltajat kulkevat ohi Vuorisaarnan vuoren, näkevät Maria Magdalenan syntymäpaikan, tutustuvat kaupunkiin, jossa Jeesus ruokki 5000 ihmistä leivillä ja kaloilla, ja päätyvät lopulta Kapernaumiin.

Galileassa on mahdollisuus purjehtia Gennesaretin järvellä, missä Jeesus saarnasi veneesssä. Ratsastuksesta kiinnostuneet voivat ihailla Golanin kukkuloille avautuvia näkymiä hevosen selästä käsin – viis siitä, että Jeesuksen tiedetään ratsastaneen aasilla!

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Israelissa vuosittain vierailevista 3,45 miljoonasta matkailijasta kaksi kolmasosaa on kristittyjä. Patikkamatkailijoita varten on tähän asti ollut tarjolla vain niukasti opastusta – poluilla on ollut vain hepreankieliset opasteet. Turistiministeriön uuden Gospel Trail (Evankeliumipolku) -hankkeen myötä tilanne paranee huomattavasti. Tarjolla on opastettuja patikkaretkiä ja uusia värikkäitä opaskirjoja, joihin on merkitty myös hostellit.

Turistireittiin on sijoitettu noin 500 000 euroa. Sen toivotaan vetävän paikalle jopa 200 000 kristittyä matkailijaa vuosittain. Halutessaan reitin voi kulkea polkupyörällä tai autolla.