Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Nigerian pommi-iskut tuomittu laajasti maailmalla

 

Nigerian pääkaupungisa Abujassa sijaitseva kirkko. Kyseinen rakennus ei joutunut pommi-iskujen kohteeksi. KUVA: Wikimedia Commons

Euroopan johtajat ovat tuominneet jyrkästi Nigerian pommi-iskut. Iskuissa kirkkoja ja turvallisuuspoliisin rakennusta vastaan on kuollut ainakin 35 ihmistä. Verisin isku tehtiin pääkaupungin Abujan liepeillä sijaitsevaan kirkkoon kesken joulurukousten. Surmansa sai 30 ihmistä.

Paikallinen kirkon sosiaalityöntekijänä toimiva Benjamin Ekwegbali joutui todistamaan kaoottista tilannetta.

– Olimme poistumassa kirkosta messun päätyttyä kun kuulimme räjähdyksen. Kun katsoin taakseni, en nähnyt mitään. Kaikkialla oli pimeää.

– Ihmiset alkoivat säntäillä kauhuissaan. Ruumiita lojui joka puolella, Ekwegbali jatkaa.

Erityisesti Josissa tapahtuneen pommi-iskun pelätään aiheuttavan levottomuuksia sillä kaupunki sijaitsee islamilaisen pohjoisen ja kristillisen etelän raja-alueella.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

Nigerian presidentti Goodluck Jonathan tuomitsi iskut täysin epäoikeutettuna häväistyksenä yhteistä turvallisuutta ja vapautta kohtaan.

– Nigerialaisten on seistävä yhtenä rintamana näitä iskuja vastaan, Goodluck totesi.

– Tuomitsemme tämän järjettömän väkivallan ja ihmiselämien menetyksen joulupäivänä. Tarjoamme syvimmän osanottomme nigerialaisille, etenkin heille, jotka menettivät perheensä ja rakkaansa, totesi Valkoisen talon tiedottaja Jay Carney.

Israel on luvannut lähettää aineellista apua iskussa kärsineille ihmisille.

Ääri-islamistinen Boko Haram -ryhmä on ilmoittautunut kirkkoiskujen tekijäksi. Boko Haram muistuttaa Afganistanin Taleban-liikettä, heidän tarkoituksenaan on tehdä Nigeriasta voimakkaan islamilainen valtio.

Nigeriassa yli tuhat ihmistä on kuollut viimeisen kahden vuoden aikana tehdyissä pommi-iskuissa.

 
artikkelibanneri Uusi Tie