Ihmisiä ja ilmiöitä: Miltä helvetti näyttää? – 700 vuotta sitten kirjoitettu kuvaus vaikuttaa yhä kristittyjen näkemyksiin Elämäntaito: Säännöllinen päivärytmi ja rutiinit tuovat vakautta ADHD-perheen arkeen

Suhe Tikkurila: ”Avaus vaatii resursseja Kalliosta”

 

Uuden yhteisön perustamisessa on mukana kymmeniä vapaaehtoisia.

suhe-tikkurila_03

Suhe-seurakunnan uusi yhteisö Suhe Tikkurila pitää ensimmäisen jumalanpalveluksensa viihderavintola Tulisuudelmassa viikon päästä sunnuntaina.

SEKL, 29.9.-20.10.2021, neliöbanneri: Kansanlähetysopisto (vuosisopimus)

Suhen uusi hanke on noteerattu kristillisten medioiden ohella kohtuullisen hyvin myös sekulaareissa tiedotusvälineissä. Suhe Tikkurilan pastori Marko Martiskainen ja koordinaattori Pietu Korpelainen muun muassa keskustelivat seurakunnan olemuksesta Radio Puheen Iltapäivässä (kuuntele ohjelma täältä).

Luonnollisesti avaus on kiinnostanut eniten kristillisessä kentässä.

– On ollut todella mahtavaa nähdä, kuinka monet kristityt ympäri Suomea ovat olleet tukenamme alusta asti ja kyselleet uteliaina siitä, mistä tässä kaikessa on kyse, koordinaattori ja muusikko Jesse Pitkänen sanoo.

Suhe on aktiivinen sosiaalisessa mediassa – ja tuntuu saavuttavan hyvin ne, jotka eivät vain seuraile, vaan somettavat sanomaa eteenpäin.

– Sosiaalisen median kautta jaettu tieto on kulkeutunut hyvin ihmisten korviin. Mielenkiintoisia keskusteluita on syntynyt työpaikoilla, kouluissa ja missä olemmekaan arjessa.

Jesse Pitkänen sanoo, että Suhe Tikkurilan avaus on ”uuden oppimista monella tasolla”.
– Tikkurilan kampus pyörii sataprosenttisesti vapaaehtoisvoimin. Se on iso satsaus myös Kallion resursseista.

Suhe niputtaa laajentumishalunsa teemaan ”Yksi seurakunta, monta lokaatiota”.


70 vapaaehtoista

Vaikka kysymys on ilmeisen seksikkäästä hankkeesta nykykristillisyydessä, vapaaehtoisten joukko ei silti ole muodostunut sormia napsauttamalla. Tiimiä kasattiin viime keväästä saakka Tikkurilassa pidettyjen Open Night -tilaisuuksien avulla.

– Tämän joukon lisäksi noin 40 prosenttia vapaaehtoisista tulee Kalliosta. Tavoitteena on rakentaa Tikkurilaan mahdollisimman nopeasti toimiva itsenäinen ryhmä, jolloin Kallion tukiresurssit voidaan vetää pois, Jesse Pitkänen sanoo.

Keskeistä vastuuta kantaa seitsemän perheen ydintiimi. Vapaaehtoisia on nyt kaikkiaan 70 henkilöä.

Suhen jumalanpalveluksiin kuuluu erottamattomasti vahva esiintymistekniikka. Jumalanpalvelus rakennetaan joka viikko uudelleen – ravintolassa on vain vähän mahdollisuuksia tavaran kiinteään säilytykseen paikan päällä.

– Osa tekniikasta saadaan toki paikan päältä Tulisuudelmasta, osa on vuokrattua kalustoa. Soittimet ja osa kalustosta tulee tekijöiltä, kuten muusikoilta itseltään.

– Suhella on hyvä kalusto logistiikkaa varten. Olemme valmistautuneet tavaroiden liikutteluun hyvin, Jesse Pitkänen kertoo.