Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Soli Deo Gloria –leirillä iloittiin musiikin kipinästä

 

Tänään päättynyt Soli Deo Gloria –musiikkileiri kokosi 31.7.-6.8. nelisenkymmentä lasta Karkun evankeliselle opistolle. Leiri on lapsille suunnattu kristillinen musiikkileiri, joka tarjoaa mahdollisuuden yksityis- ja yhteissoitto-opetukseen.

Leiriläisten joukko muodosti orkesterin ja leirikuorokin perustettiin. Leiriläiset konsertoivat kolmesti viikon aikana.

-Soli Deo Gloria -leiriä alettiin järjestää 1980-luvun lopulla. Leirin tärkein anti on mielestäni siinä, että se antaa kipinää ja iloa musiikin harrastamiseen, Leirin taiteellinen johtaja, käyrätorvisti, Ismo Ponkala sanoo.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Omaehtoinen harjoittelu ja yhteissoitto valmentavat myös syksyn opintoja varten omissa musiikkiopistoissa. Musiikkileirin hengellistä antia olivat muun muassa aamu- ja iltahartaudet, jotka ovat isosten vastuulla.

Leirin järjestäjä on Kamariorkesteri Soli Deo Gloria, joka on perustettu 1978. Soittajat ovat ammattimuusikoita ja musiikinopiskelijoita eri puolilta Suomea. Orkestein yhteistyökumppaneita ovat seurakunnat ja hengelliset järjestöt.

 
artikkelibanneri Uusi Tie