Sleyn lähetysjohtaja: ”Kuopion seurakuntayhtymän ratkaisu on voitto lähetystyölle ”

 

Pekka Huhtinen. Kuva: Sley

Suomen luterilaisen evankeliumiyhdistyksen (Sley) lähetysjohtaja Pekka Huhtinen toteaa, että Kuopion seurakuntayhtymän tuore päätös myöntää jälleen talousarviomäärärahaa Sleylle on ”hieno periaatteellinen rohkaisu ja voitto lähetystyölle”

Marraskuussa myös Savonlinna-Säämingin seurakunta nosti Sleylle myönnettävää lähetyskannatusta vastalauseena Helsingin ja Vantaan seurakuntayhtymien aiemmille päätöksille lopettaa Sleyn tukeminen.

Kuopion seurakuntayhtymä eväsi tukensa Sleyltä kolme vuotta sitten yhdistyksen kielteisen naispappeuskannan vuoksi. Vaikka Sleyn kanta on pysynyt samana, yhtymä ei enää jätä yhdistystä vaille tukea. Asia nousi esiin yhteisen kirkkovaltuuston jäsenen aloitteesta.

– Uskon, että tehty päätös vastaa laajasti lähetysväen tuntoja lähetysjärjestöstä riippumatta, kommentoi Pekka Huhtinen.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Hän arvioi, että suuri osa ”ruohonjuuritasolla työskentelevästä lähetysväestä” on surrut sitä, että lähetysjärjestöiltä on viime aikoina leikattu tukia.

– Varsinaista lähetystyötä tekevien ihmisten käsitykset eivät aina mene yksiin kirkkopolitiikkaa tekevien päättäjien kanssa. Lähetystyön ystävät haluavat ennen kaikkea pitää esillä pelastuksen evankeliumia Jeesuksessa Kristuksessa.

– Kuopion seurakuntayhtymän päätös kertoo siitä, että tässä asiassa työhömme luotetaan laajasti, Huhtinen toteaa.

Suomen luterilainen evankeliumiyhdistys on yksi kirkon seitsemästä virallisesta lähetysjärjestöstä.

Kuopion seurakuntayhtymän päätöksestä uutisoi ensimmäisenä Yle.

 
Artikkelibanneri perussanoma