Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Miikka Ruokanen: Usko neitseestäsyntymiseen ei ole vain keskiaikainen oppilause

 

Miikka Ruokanen. KUVA: Pia Tiusanen

Kuopion piispanvaaliehdokkaiden näkemysten vaihto Jeesuksen neitseestäsyntymisestä jatkuu. Miikka Ruokanen ottaa asiaan kantaa blogissaan, Kotimaa24:n verkkosivuilla. Ruokasen mukaan teol. tri Sakari Häkkisen lausuma, jossa hän kieltää Jeesuksen neitseestäsyntymisen, sisältää suuria ongelmia.

” Jos luovutaan uskosta Jumalan Pojan inkarnaatioon sen vuoksi, että se on jollekulle ns. modernille ihmiselle käsittämätön, luovutaan kristinuskon ytimestä. Se on liian korkea hinta maksettavaksi kirkon uskon ”hovikelpoisuudesta”; jäljelle jää vain tyhjä kuori”, Ruokanen kirjoittaa.

Ruokanen muistuttaa, että kristityt ovat alusta asti uskoneet Jeesuksen Kristuksen todelliseen ja täyteen ihmisyyteen ja todelliseen ja täyteen jumaluuteen.

”Tämä ei mitenkään voi olla Uutta testamenttia ”myöhäisempi” oppi, kuten Sakari Häkkinen väittää”, Ruokanen toteaa kirjoituksessaan.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Hän huomauttaa, että Jumalan todellisuuden ja ihmisen todellisuuden välille jää kuilu.

”Meidän ihmisyytemme jää vaille todellista osallisuutta Kolmiyhteisen Jumalan elämään ja siten vaille pelastusta ja ikuista autuutta.”

Ruokanen ihmettelee Häkkisen toteamusta, jossa hän ilmoittaa uskovansa Jeesuksen Kristuksen ”tosi ihmisyyteen” ja ”tosi jumaluuteen”, mutta kieltävänsä Jeesuksen syntymän neitseestä.

” Tähän ajattelutapaan sisältyvä suurin ongelma on Kristuksen jumaluuden muuttuminen dokeettiseksi eli näennäiseksi.”

”Kenties häntä voitaisiin pitää jopa synnittömänä, mutta kuitenkin olemukseltaan vain ihmisenä”, Ruokanen toteaa.

Ruokasen mukaan uskossa neitseestäsyntymiseen ei ole kyse ”antiikin maailmankuvasta” tai ”keskiaikaisista oppilauseista”, kuten Häkkinen esittää.

”Kysymys on uskomme keskeisimmästä mysteeristä, jonka tunnustaminen ja uskominen tekee henkilöstä kristityn”, Ruokanen painottaa.

 

Lue Miikka Ruokasen koko blogi

 
artikkelibanneri Uusi Tie