Ihmisiä ja ilmiöitä: Marita ja Markku Kulmala: Avioliittoleiri muutti elämän tärkeysjärjestyksen   Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Vapaakirkon nuorisojärjestö ohjaa Raamatun lukemiseen

 

Tommi Koivunen

Vuoden 2012 teemana Suomen Vapaakirkossa on Raamattu. Suomen Vapaakirkon Nuoret ry (Vapis) on lähtenyt toteuttamaan teemaa vahvasti ja raikkaasti. Vapiksen Totuus ja tehtävä Raamattu-teemavuosi koostuu kolmesta erillisestä kampanjasta: Raamattu jokaiselle, Lue Raamattua sekä Raamatunkäännös ja lukutaito

Raamattu jokaiselle -kampanjan tarkoituksena on varmistaa, että mahdollisimman monella lapsella ja nuorella on oma Raamattu. Raamatunkäännös ja lukutaito liittyy lasten ja nuorten lähetyskasvatukseen. Vuoden pääkohde on Papua-Uusi-Guinea ja Uuden testamentin saaminen sähköisessä muodossa mutun kielen tuam ja oov murteille.

Blogistit tukena

Lue Raamattua innostaa lukemaan Raamattua joka päivä yksin ja myös yhdessä toisten kanssa joko pienryhmissä tai omassa perheessä.
– Jumala puhuu Sanansa kautta tänäänkin, ja siksi tahdomme antaa työvälineitä Raamatun lukemiseen, Vapaakirkon nuorisotyönjohtaja Tommi Koivunen sanoo.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Raamattu365-ohjelman hienous on siinä, että vuoden aikana Raamattua voi lukea 14 videoblogistin kanssa. Joka päivän nettiin ilmestyy uusi lyhyt video, jossa on henkilökohtaisia ajatuksia päivän raamatunkohdista. Blogistit ovat nuoria tai nuorten kanssa työskenteleviä aikuisia (www.raamattu365.blogspot.com).

Koko perhe yhdessä

Raamattumaraton on hauska tapa lukea Raamattua perheenä, jolloin perhe voi itse päättää miten paljon ja millä tahdilla Raamattua luetaan.
– Kun yhdessä sovittu lukutavoite on saavutettu, sitä myös yhdessä juhlitaan! Tommi Koivunen rohkaisee.
Raamattumaratoniin kuuluu hieno pelilaudan näköinen kartta ja valmis lukuohjelma. Vaihtoehtoisia lukuohjelmia ja niihin liittyviä kysymyksiä ja tehtäviä löytyy osoitteesta www. raamattumaraton.fi.
– Koko perheen säännölliset raamatunlukuhetket voivat muodostua unohtumattomaksi seikkailuksi. Päämääränä on yhdessä kasvaminen ja Raamatun sanaan juurtuminen, Koivunen tähdentää.
Raamattumaraton on Raamatunlukijain Liitto ry:n, Suomen Raamattuopiston Säätiön, Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen ja Suomen Vapaakirkon Nuoret ry:n yhteishanke.

– Monia muitakin työvälineitä Raamatun lukemiseen on olemassa. Niitä löytyy teemasivuiltamme: www.vapis.fi/totuusjatehtava. Meille voi myös ehdottaa hyviä välineitä Raamatun lukemiseen, niin jaamme niistä tietoa verkkosivuillamme. Lue Raamattua ja elämäsi voi muuttua pysyvästi! Tommi Koivunen painottaa.

 

 
Päivä artikkelibanneri 11.3.- 2024