Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

”Palveleva puhelin tarjoaa yhteyden toiseen ihmiseen”

 

KUVA: Wikimedia Commons

Evankelisluterilaisten seurakuntien ylläpitämä Palveleva puhelin toimii myös joulun aikaan. Puhelin päivystää niin arkena kuin pyhäpäivinäkin.

– Palvelevan puhelimen päivystäjät ovat joskus kertoneet, että ennen joulua on soittajia, jotka pelkäävät yksinäistä joulua. Varsinaisina juhlapäivinä heitä on vähemmän. Jouluna jotkut soittajat haluavat vain toivottaa hyvää joulua ja kiittää tästä palvelusta, kertoo Helena Samulin Palvelevasta puhelimesta.

Samulin muistuttaa, että mikään joulunvietto tapa ei ole toistansa parempi.

– Nykyään ihmiset viettävät joulua hyvin monenlaisilla tavoilla, toiset perinteisillä, toiset uusilla tavoilla. Mikään tapa ei ole sen oikeampi jokin toinenkaan tapa. Sekin on ihan ok, että soittaa jouluna Palvelevaan puhelimeen.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

– Koska kaikilla ei jouluna eikä muinakaan aikoina ole lähellään muita ihmisiä, Palveleva puhelin tarjoaa yhteyden toiseen ihmiseen. Yksinäisyys on poissa ainakin sen hetken, Samulin toteaa.

Palveleva puhelimeen voi kuka tahansa soittaa nimettömänä, kun kaipaa kuuntelijaa ja keskustelukumppania. Palvelevan puhelimen päivystäjä ei ole ammattiauttaja, vaan lähimmäinen, joka pyrkii auttamaan soittajaa olemalla läsnä ja kuuntelemalla.

Palvelevan puhelimen rinnakkaispalvelu Palveleva netti toimii keskeytyksettä joulun aikanakin osoitteessa evl.fi/palvelevanetti. Verkkoviestissä voi kertoa mieltä painavista asioista.

Palveleva puhelin on toiminut jo vuodesta 1964 lähtien. Vuoden 2010 aikana Palvelevissa puhelimissa käytiin kaikkiaan noin 54 600 keskustelua. Soittajista 48 % oli miehiä ja 52 % naisia.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie