Sley on irtisanonut hallintojohtaja Heikki Kymäläisen – syynä luottamuspula

 

SLEYn Luther-kirkko sijaitsee samassa korttelissa Helsingissä kuin Sleyn toimitilat. Kuva: Olli Häkämies

Sleyn hallitus päätti kokouksessaan 17.5. irtisanoa hallintojohtaja Heikki Kymäläisen. Kymäläinen kertoi Kotimaa24-sivustolle, että irtisanominen tuli hänelle yllätyksenä.

Kotimaa24.fi uutisoi, että Sleyn hallintojohtaja Heikki Kymäläinen on irtisanottu Sleyn palveluksesta. Kymäläinen toimi myös muun muassa Sanansaattaja-lehteä julkaisevan Sley-Median toimitusjohtajana. Kymäläisen tehtäviä hoitaa väliaikaisesti toiminnanjohtaja Tom Säilä.

Kymäläinen kertoo Kotimaa24:lle, ettei ole koskaan saanut yhtään varoitus tai huomatusta. ”Esimieheni ei ollut antanut minulle mitään kriittistä palautetta. Viimeisen vuoden aikana tietyt hallituksen jäsenet ovat kyllä kohdistaneet minuun kovaa painostusta, mutta tätä iskua en voinut kuvitellakaan.”

Kalenterivuosi 2023 – Lähdemedia

Kymäläinen kertoo saaneensa tiedon kirjeitse. Perjantaina 18.5. hänen kotinsa postilaatikosta löytyi ilman postimerkkiä ollut kirjekuori hänen nimellään. Kuoressa oli hänen työsopimuksensa irtisanomisilmoitus, jonka oli allekirjoittanut hallituksen puheenjohtaja Tomi Välimäki. Irtisanomisen syyksi oli kirjattu luottamuspula.

Johtoryhmän ja hallituksen yhteistyössä hankausta

Sanansaattaja-lehti uutisoi 11.5., että Sley on tehostanut sisäistä valvontaansa. Kesäkuussa 2017 Sleyn hallitus päätti alkaa työstää ohjeita hyvään hallintoon. Hyvän hallinnon ohjeet julkaistiin hiljaittain.

”Siinä oli taustalla yhtäältä meidän vaikea taloudellinen tilanteemme ja toisaalta talon sisällä käyty keskustelu tavasta hoitaa asioita, alkaen hallituksen ja johtoryhmän välisestä yhteistyöstä, ja siitä millä tavalla me onnistuisimme saamaan nämä talouden tasapainottamistoimet käyntiin ja samalla hallituksen ja johtoryhmän välisen yhteistyön mahdollisimman hyväksi”, hallituksen puheenjohtaja Tomi Välimäki kertoo Sleyn verkkosivuilla,

Välimäki kertoo, että hallituksen ja johtoryhmän yhteistyössä oltiin nähty tiettyjä puutteita. Yksi luottamusta hiertänyt seikka on Fici-Copy-tapaus, jossa Sley joutui petoksen kohteeksi vuonna 2007 tehdyssä konttorikoneiden leasingsopimuksessa. Tapaus päätyi oikeuteen, mutta Sleyn osalta se sovitettiin. Sleyn verkkosivujen mukaan Evankeliumiyhdistyksen silloiset toiminnanjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja olivat tietoisia tapahtuneesta, mutta hallituksen tietoon asia tuli koko laajuudessaan vasta tänä keväänä.

Sley on kärsinyt pitkään vaikeasta taloudellisesta tilanteesta. Sleyn vuoden 2016 tappio oli yli kaksi miljoonaa euroa. Vuoden 2017 tilinpäätös jäänee myös yli miljoona euroa miinukselle.

 

 

 
Kalenterivuosi 2023 – Lähdemedia

Aiheet