Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Sley aloittaa työn Myanmarissa

 

Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys (Sley) on avannut uuden työalueen Mynamarissa. Yhdistyksen hallitus vahvisti asian kokouksessaan torstaina.
– Sleylle tulee silloin tällöin työkutsuja eri puolilta maailmaa. Noin puolitoista vuotta sitten tuli työkutsu kutsu Myanmarin luterilaiselta kirkolta, Sleyn lähetysjohtaja Pekka Huhtinen taustoittaa Sleyn kotisivuilla.

Myanmar – entinen Burma – sijaitsee Intian, Kiinan ja Thaimaan välissä. Valtaosa maan 55 miljoonasta asukkaasta on buddhalaisia. Kristittyjä on muutama miljoona.

– Myanmar on lähetysstrategisesti hyvin tärkeä alue. Se kuuluu niihin maihin, joissa on hyvin vähän kristittyjä ja verrattain vähän myös lähetystyötä. Juuri tällaisia alueita pyrimme lähetystyössä entistä paremmin tavoittamaan, Huhtinen kuvaa.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Huhtinen kävi tutustumassa kirkon työhön tämän vuoden kesäkuussa paikallisen lähetysjohtaja Martin Lalthanglianan johdolla. Kirkon keskustoimisto sijaitsee neljän miljoonan asukkaan Yangonissa. Kirkko on lyhyen historiansa aikana kasvanut nopeasti. Vuonna 2000 perustetulla kirkolla on kolmetoista seurakuntaa ja yli 1700 jäsentä. Työntekijöitä on 37.

Myanmar on alkanut avautua maata pitkään hallinneen sotilasjuntan jäljiltä. Vaikka ovet ovat yhä enemmän aukeamassa pelastuksen evankeliumin julistamiselle, Huhtisen mukaan maassa on lähetystyön kannalta edelleen tiettyjä rajoituksia. Sley ei lähetä maahan vielä lähettejä. Yhteistyön pääpaino on teologisessa opetustyössä luentovierailuin. Yhteistyötä tehdään myös diakonian saralla, sillä maan väestö on köyhää.

Yhteistyösopimus on alkuun viiden vuoden määräaikainen. Sley tekee uudet sopimukset määräaikaisina, jotta paikalliset ottaisivat alusta alkaen vastuuta toimintansa kehittämisestä ja taloudesta.