Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Egyptin kristityt yhdistyivät rukoilemaan

 

Kristityt rukoilivat Kairon Luolakirkkoon rukoilemaan. KuvaSAT7

Kairossa tuhannet kristityt kokoontuivat 13. päivän illalla rukoilemaan maan levottoman tilanteen puolesta. Alle kaksi vuotta on kulunut demokratiaan tähtäävästä kansannoususta. Nyt kansa on jakaantuneempaa kuin koskaan. Monet pelkäävät 15. ja 22. joulukuuta tapahtuvan perustuslakiäänestyksen seurauksia. Asiasta kertoi kristillinen televisiokanava SAT-7.

Paitsi maan levottoman tilanteen puolesta, kristityt kokoontuivat rukoilemaan kristittyjen yhteyttä ja hengellistä herätystä Egyptiin. Tilaisuus järjestettiin Kairon massiivisessa luolakirkossa ja se televisioitiin suorana lähetyksenä SAT7: n kautta.

Myös maalliset televisiokanavat ja sosiaalinen media olivat kiinnostuneita tapahtumasta.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

”Rukous on paras ja ainoa asia, mitä me voimme tehdä nyt tässä tilanteessa”, totesi SAT-7:n Egyptin toiminnanjohtaja Farid Garas.

Hänen mukaansa kirkko rohkaisee kristittyjä tekemään velvollisuutensa kansalaisina ja ottamaan paikkansa yhteiskunnassa.

15. joulukuuta ja viikkoa myöhemmin 22. joulukuuta järjestetään Egyptissä kansanäänestys kiistellystä perustuslakiluonnoksesta. Esityksen on valmistellut islamistinen Muslimiveljeskunnan siipi. Oppositio pitää lakiesitystä liian islamistisena ja on vaatinut äänestämisen lykkäämistä. Kristityt vetäytyivät lain valmistelusta marraskuussa, samoin ei-islamistiset puolueet. Presidentti Muhammed Mursi ei ole taipunut äänestyksen lykkäämiseen.
Egyptissä on ollut laajoja mielenosoituksia parin viikon ajan vastalauseena perustuslakiluonnokselle sekä sille, että Mursi laajensi omin päin valtaoikeuksiaan.

 

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie