Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

”Sinä olet rikas” – Kylväjän uudet lähetystyöntekijät siunattiin Tampereella

 
Nelihenkinen perhe on polvistunut altarinne. Heillä on päällään valkean albat. Alttarikaiteen takana on kahdeksan henkilöä, jotka ovat ojentaneet kätensä polvistuneita kohti. Keskellä seisoo piispa sauvoineen.

Simon ja Kaisa Golding lapsineen siunattiin lähetystyöhön juhlamessussa Kalevan kirkossa 10. kesäkuuta. Siunaajina toimivat Tampereen tuomiokirkkoseurakunnan lähetyssihteeri Sanna Kramer, Kylväjän talous- ja hallintojohtaja Petri Javanainen, apulaislähetysjohtaja Hanna Lindberg, Tampereen tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntapastori Riikka Sydänmaa, Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo, Kylväjän verkostojohtaja Tanja Hirvilammi, hallituksen puheenjohtaja Martti Leinonen ja lähetysjohtaja Jukka Kääriäinen. Kuva: Jussi Valkeajoki.

Uudet lähetit Kaisa ja Simon Golding palvelevat globaalissa verkostossa, joka yhdistää kristillisiä toimijoita vastaamaan muuttoliikkeeseen ja pakolaisuuteen.

– Jeesus opetti meitä rukoilemaan: Tulkoon sinun valtakuntasi, tapahtukoon sinun tahtosi. Jumalan valtakunta tulee ja tahto tapahtuu ilman meitäkin. Mutta saamme antaa itsemme hänen käsiinsä ja pyytää, että hänen tahtonsa toteutuu elämässämme. Jumala kutsuu meitä palvelukseensa ja on katsonut hyväksi ottaa ihmisen työtoverikseen. Näin piispa Matti Repo totesi avaussanoissaan juhlamessussa Kalevan kirkossa 10. kesäkuuta.

Juhlamessussa siunattiin kaksi uutta lähetystyöntekijää diasporatyöhön Lähetysyhdistys Kylväjän kautta. Läheteiksi siunatut Kaisa ja Simon Golding palvelevat globaalissa Refugee Highway Partnership -verkostossa. Verkoston tavoitteena on koordinoida kristillisiä järjestöjä, kirkkokuntia ja seurakuntia, jotta ne pystyvät yhdessä vastaamaan globaaliin muuttoliikkeeseen ja kasvavaan pakolaisuuteen.

SRO neliöb. 10-16.6.

Messussa siunattiin myös uudelleen työkaudelle lähteviä lähettejä sekä uusia Kylväjän kotimaan työntekijöitä.

Messussa saarnannut lähetysjohtaja Jukka Kääriäinen käänsi kuulijoiden huomion anteliaisuuteen. Hän huomautti, että moni kokee, ettei ole mistä antaa.

– Sellainen tunne, että ei ole tarpeeksi tai en ole tarpeeksi, on yleistynyt.

Kääriäinen käänsikin katseet ihmisestä itsestä kohti Kristusta.

– Kristus ei antanut taskunsa pohjalta muutamaa euroa, ei kymmenyksiäkään. Hän antoi aivan kaiken, oman verensä viimeiseen tippaan asti. Suurempaa, anteliaampaa lahjaa ei voi edes kuvitella!

Näin rikas rikastutti köyhän.

– Jeesus Kristus kuoli ristillä ja nousi kolmantena päivänä kuolleista, jotta sinusta tulisi uskossa rikas. Jeesus rikastutti hengellisesti köyhän kaikilla Hengen siunauksilla, ikuisuuteen kestävillä aarteilla. Hän teki näin, jotta sinulta ei puuttuisi mitään tarpeellista. Sinä olet rikas.

Kääriäinen muistutti, että meidät on vapautettu osallistumaan anteliaasti lähetyksen kumppanuuteen, ilosta käsin.

Juhlamessu jatkui kirkkokahveilla, joiden aikana kiitettiin Kylväjän työssä pitkään toimineita ansiomerkein. Lea Lukka ja Hans Rönnlund saivat seurakuntatyön kultaisen ansiomerkin, joka annetaan tunnustuksena vähintään kolmenkymmenen vuoden palveluksesta kirkon tai kristillisen järjestön toiminnassa. Arja Halttunen sai seurakuntatyön hopeisen ansiomerkin, joka myönnetään vähintään kahdenkymmenen vuoden palveluksesta.

Kylväjän kesäpäiviä vietettiin 10. ja 11. kesäkuuta Tampereella. Seuraavat kesäpäivät järjestetään vuoden päästä Jyväskylässä. Silloin juhlitaan Lähetysyhdistys Kylväjän 50-vuotista taivalta.

Tallenne Kylväjän kesäpäiviltä kuullaan Radio Deissä maanantaina 12.6. kello 19.45-21.00.

Lue lisää:
Kylväjän kesäpäivillä kuultiin ajankohtaiset rukousaiheet kumppaneilta Ukrainasta
Jukka Kääriäisen linjapuhe Kylväjän kesäpäivillä 2023

 

 
Kylvaja artikkelibanneri