Seurakuntien kesäkahvilat palvelevat lähetystyön hyväksi

 

Kesäkahvila Krypta. Kuvaaja: Anna-Mari Kilpijärvi

Oulun seurakuntien kesäkahvilat palvelevat tänäkin kesänä, ja niiden tuotoilla tuetaan lähetystyötä. Perinteisen Oulun tuomiokirkon Cafe Kryptan lisäksi Hukiputaalla palvelee Tapulikahvila.

Cafe Kryptan tuotoista puolet annetaan tuomiokirkkoseurakunnan nimikkokohteille ja puolet Suomen Lähetysseuralle.

– Kohteen valinta käytiin yhdessä nuorten kanssa. He saivat kertoa, mitä he itse kokevat tärkeäksi tukea, Oulun tuomiokirkkoseurakunnan lähetyssihteeri Anneli Nieminen kertoo seurakunnan tiedotteessa.

Perheniemi neliöb. 21.11.-4.12. MJa

Kahvilan ohessa on myös pieni käsityöpuoti. Ulkomaisten kohteiden lisäksi kahvilassa voi tukea paikallisesti ostamalla palan Kuovisuota ja tukemalla siten Luonnonperintösäätiön työtä.

Myös Tapulikahvilan tuotto menee lähetykselle.

– Tuotto menee Botswanaan Francistownin koululaisille. Tavoitteenamme on kerätä rahaa 30 lapsen koulutarvikekustannuksiin, tarvikkeiden ja koulupuvun hankintaan, Haukiputaan seurakunnan lähetyssihteeri Paula Hiltunen kertoo.

Molemmat kahvilat työllistävät nuoria. Niissä työskentelee kesän aikana yhteensä 33 nuorta.

– Meillä kaikki tehdään alusta alkaen itse, emme käytä esimerkiksi pakastetaikinoita. Meillä lähes kaikki tuotteet ovat gluteenittomia ja laktoosittomia, kertoo Linda Jaakkola, joka on toista kesää töissä Cafe Kryptassa.

Jaakkolan mukaan kahvilassa käy asiakkaita yleensä jopa 80 päivässä.