Ihmisiä ja ilmiöitä: Eksorkismi – vieläkö on pahoja henkiä? Ihmisiä ja ilmiöitä: Pimeydestä valoon – Raamatun mukaan ”hyvä mieli on kuin alituiset pidot”, mutta mikä auttaisi pääsemään juhlatunnelmaan kaamoksen keskellä?

Tinder – hyvä vai huono?

 

Mitä Tinderistä pitäisi ajatella? Mitä Raamattu siitä sanoo? Miksei ystävien löytämiseen ole sovellusta? Tuomo Talja luo katsauksen viime vuosina massailmiöksi nousseeseen seuranhakusovellukseen.

Teksti Roosa Ilomäki | Kuva Tivadar Gelner/123rf.com

Tinderin idea on melko yksinkertainen: sovellus etsii sinulle lähelläsi asuvia henkilöitä ja näyttää heistä kuvia. Nähdessäsi kuvan voit joko tykätä siitä tai ohittaa kyseisen henkilön. Jos kaksi henkilöä tykkäävät toistensa kuvista, heistä tulee “tykkäyspari” eli match. Laitoimme Kankaanpään seurakunnan lähetyssihteeri Tuomo Taljan pohtimaan seuranhakusovelluksia, etenkin Tinderiä.

TV7 neliöb 24.11.-10.12.MJa

– Ajattelen, että Tinderissä ei sinänsä ole mitään väärää, jos sitä käyttää viisaasti ja hyvällä harkinnalla. Jotkut ovat löytäneet sen kautta kristityn seurustelukumppanin ja jopa aviopuolison. Sovelluksen käyttöön liittyy kuitenkin askarruttavia asioita, kuten sovelluksen ulkonäkökeskeisyys. Sen varjoon voi helposti jäädä se kaikista tärkein asia, eli sisäinen kauneus, kertoo Tuomo.

Tinder Raamatun valossa

Raamattu opastaa lukijaa pohtimaan asioita pintaa syvemmältä. Kaikki on luvallista,  mutta ei kaikki ole hyödyksi. Kaikki on luvallista, mutta ei kaikki rakenna. (1. Kor. 10:23)

Voi olla jopa niin, että rakkaus, jota Tinderistä etsii, on vastakohta sille, mitä Jeesus opetti rakkauden olevan. Raamattua lukemalla oppii, mitä oikea rakkaus on. Siitä Jeesuksen elämä antoi hyvän esimerkin. Rakkaus on paljon suurempaa kuin ulkonäkö ja tunteet. Se kiinnittää huomion itsensä sijasta toiseen. Rakkaus hyväksyy myös heikkoudet ja kaiken vajavaisuuden, jota meistä kaikista löytyy. (1. Kor. 13)

Tämä artikkeli on lyhennelmä. Lue koko juttu ja loput Tuomon näkökulmat osoitteesta nuotta.com!

 

 Tuomo Talja on 26-vuotias aviomies ja Kankaanpään seurakunnan lähetyssihteeri. Tuomon sydäntä lähellä on urheilu, ja hän toimii myös tukihenkilönä Uskovaiset nuoret -Facebook-ryhmässä.