Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Seurakuntalaisen 10 suosituinta juttua 2018

 

Torinon kääriliinan mysteeri syvenee oli seurakuntalaisen vuoden 2018 luetuin artikkeli. Kuva: Wikimedia commons.

Seurakuntalainen.fi-sivuston suosituin artikkeli vuonna 2018 käsitteli Torinon käärinliinan mysteeriä. Toiseksi suosituimmassa jutussa puitiin sukupuolenkorjauksia. Kolmanneksi luetuin artikkeli toi esiin Gazan konfliktin taustoja.

Seurakuntalainen.fi-verkkomedian luetuimmat jutut vuonna 2018 olivat:

  1. Petri Vähäsarjan kirjoittama juttu Torinon käärinliinan mysteeri syvenee nousi seurakuntalaisen vuoden 2018 ylivoimaisesti luetuimmaksi jutuksi.

Syyskuussa julkaistu artikkeli perustuu tutkija Juha Hiltusen haastatteluun. Hiltusen mukaan Torinon käärinliina saattaa olla todiste Jeesuksen ylösnousemuksesta, sillä kukaan ei ole pystynyt selittämään, kuinka käärinliinaan on muodostunut kasvojen hahmo on selitettävissä. “On kiistatonta, että käärinliinaa ei ole avattu, vaan ruumis on poistunut sieltä, ikään kuin haihtunut ilmaan”, Juha Hiltunen kertoo artikkelissa.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.
  1. Monet katuvat sukupuolenvaihdostaan, mutta siitä ei saa puhua julkisesti

Helmikuussa julkaistu, Jenni Revon kirjoittama artikkeli käsitteli arkaa aihetta, josta julkisuudessa ei juurikaan puhuta. Artikkelissa kerrotaan sukupuolenkorjauksen läpikäyneistä, jotka myöhemmin katuvat tehtyjä toimenpiteitä ja haluaisivat palata takaisin syntymäsukupuoleensa. Jotkut käyvät läpi vaikeita hormonaalisia ja kirurgisia toimenpiteitä muuttaakseen sukupuolensa, vaikka tieteellisiä perusteita ”väärään sukupuoleen” syntymiselle ei ole.

  1. Tätä suomalainen media ei ole kertonut Gazan konfliktista

Ariel Neulaniemen toukokuussa julkaisema artikkeli Gazan konfliktin taustoista oli seurakuntalaisen kolmanneksi luetuin juttu vuonna 2018.

Yhdysvaltain suurlähetystö siirrettiin Jerusalemiin samalla, kun Israelin valtion perustamisesta tuli kuluneeksi tasan 70 vuotta. Gazassa kuohuu ja israelilaiset sotilaat ovat tappaneet kymmeniä palestiinalaisia. Näin suomalaisessa mediassa uutisoitiin yleisesti toukokuun mellakointia Gazassa. Neulaniemen artikkeli kartoittaa tapahtumien taustoja tarkemmin ja tuo esille uutispimentoon jääneitä näkökulmia. Esimerkiksi kuinka Israel varoitti Gazassa asuvia vastatoimista, jos palestiinalaiset yrittävät tulla aidan yli tai rikkovat aidan. Tai kuinka palestiinalaiset olivat tuoneet vauvoja konfliktialueelle.

Luetuimpien juttujen sijat 4-10:

  1. Dramaattinen käänne – Malesiassa pidätetyn suomalaisryhmän palauttamiselle uusi este
  2. Pirkko Jalovaara liittyi ortodoksiseen kirkkoon
  3. Kristiina Brask: “Haluan tehdä gospelmusiikkia – ennen se ei olisi tuntunut oikealta”
  4. Uutisankkuri Keijo Leppänen: Älä pelkää huomista tai tulevaisuutta, Jumala on jo siellä
  5. Ateistin tie vei buddhan temppelistä kristilliselle kasteelle – “En voi käsittää”, tunnustaa Sami Elorinne
  6. Herätykset jatkuvat: ”Islamin piirissä ei ole koskaan ennen tapahtunut tällaista”
  7. Evankelistan vaimon tuska: Tästä on niin vaikea puhua, koska se haava on taas kipeä