Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Sansan Medialähetyspäivillä luvassa juhlahumua ja kansainvälistä tunnelmaa

 
Hyvinkään kirkko ja kirkonmäki kesällä.

Hyvinkään kirkonmäellä on kesäkuun toisena viikonloppuna kansainvälinen tunnelma, kun Medialähetyspäiville saapuu ennätysmäärä ulkomaisten medialähetysjärjestöjen edustajia. Kuva: Annaleena Pakkanen.

Kesäkuun toisena viikonloppuna, 9.–11.6., vietetään Hyvinkään kirkonmäellä Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) Medialähetyspäiviä. Samalla juhlistetaan Sansan 50-vuotista historiaa lähetystyössä.

Tämänvuotisilla Medialähetyspäivillä nähdään poikkeuksellisen paljon Sansan kansainvälisten yhteistyökumppaneiden edustajia.

− Yhteistyökumppaniemme kanssa tuomme esiin, miten toimimme nyt, ja hahmottelemme polkuja tulevaisuuteen. Vieraamme kertovat kokemastaan elämäämme suuremmasta yhteydestä ja kulttuurien rajat ylittävästä Jumalan rakkaudesta, kertoo päivien isäntä, Sansan kotimaantyön johtaja Mikko Matikainen.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Lähetysseminaarissa pureudutaan vaikuttavuuteen

Medialähetyspäivät avaa perjantaina 9.6. Hyvinkään kirkossa pidettävä, kaikille avoin Vaikuttavasti tässä ajassa -lähetysseminaari, jossa kuullaan kahdeksan yhteistyökumppanin edustajan puheenvuoroa työn vaikuttavuudesta ja yhteistyön voimasta ja siunauksesta.

Mukana ovat Kevin Keegan (FEBC-Australia), Jan Ørskov (SAT-7), Susie Pek (TWR, Toivoa naisille -työ), Lauren Libby (TWR), Dipendra Halder (TWR-Intia), Dirk Müller (TWR-Eurooppa), David Fry (MediaWorks) ja Per Birkeli (Norea Mediemisjon). Lisäksi puheenvuoroja kuullaan mm. Jukka Kääriäiseltä (Kylväjä), Kirkon lähetystyön keskuksen Vesa Häkkiseltä ja Sansan mediatutkija Eila Murphylta.

– Mikäli haluat tietää mitä globaali medialähetystyö on, millaiset tahot tekevät sitä ja miten se oikeasti muuttaa maailmaa, seminaari avaa sitä oikein hyvin. Tällainen mahdollisuus ei toistu kovinkaan usein. Nyt kannattaa tulla paikan päälle, itsekin seminaarissa mukana oleva Matikainen sanoo.

Kakkukahvit ja juhlagaala

Perjantaina juhlitaan myös 50-vuotiasta Sansaa. Iltapäivällä nautitaan synttärikahvit Kohtaamisten torilla, ja illalla on Hyvinkään kirkossa Pekka Laukkarisen juontama juhlagaala, jossa nähdään välähdyksiä vuosikymmenten varrelta ja kuullaan videoterveisiä maailmalta sekä duo Eve & Ossin ja farsinkielisen artistin Dariush Golbaghin koskettavaa musiikkia. Illan päättää Maksettujen Viulujen konsertti.

Lähetystyö on lähellä esiintyjien sydäntä.

– Lähetystyötä pystyy tekemään omalla paikallaan välittämällä sanomaa ja Jumalan rakkautta sekä pitämällä Raamatun arvomaailmaa esillä ja elämällä sitä todeksi, Ossi Mäki-Reini sanoo.

– Meille on todella tärkeää, että mahdollisimman moni saisi kuulla Jeesuksesta ja saisi hyvän musiikin kautta innostavia ja hoitavia kokemuksia, kertoo Maksettujen Viulujen jäsen Henna-Maria Harju.

Hyvää opetusta ja rukousta

Lauantaina 10.6. Medialähetyspäivillä on luvassa monipuolista ohjelmaa, kuten Jukka Norvannon raamattuopetusta, kanavatyöskentelyä, Sansan historiaa valottava tilaisuus sekä kiitosjuhla. Sunnuntain 11.6. messussa saarnaa Espoon hiippakunnan piispa Kaisamari Hintikka, joka myös siunaa Sansan uudet työntekijät. Messu taltioidaan ja lähetetään Yle radio 1:ssä 25.6.

− Saamme kuulla Hyvinkään kirkossa päivien aikana hyvää opetusta, kohdata ja rukoilla yhdessä. Olet tervetullut mukaan, Mikko Matikainen toivottaa.

Medialähetyspäivät järjestetään yhteistyössä Hyvinkään seurakunnan kanssa. Tapahtumaa voi seurata suorana nettilähetyksenä sekä osittain Radio Dein kautta. Ohjelma ja nettilähetys löytyvät osoitteesta sansa.fi/mlp23

 
Sansa artikkeliban.1.5.- MJa