Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Sansan hallitukseen kolme uutta jäsentä − työ laajenee Sri Lankaan

 
Ilkka Kastepohja kertoo Aasiasta Sansan vuosikokouksessa Hyvinkään seurakuntakeskuksessa.

Medialähetys Sanansaattajien syyskokouksen yhteydessä pidetyssä Sansa nyt -ajankohtaiskatsauksessa Aasian aluepäällikkö Ilkka Kastepohja kertoi ilonaiheita ja rukousaiheita työalueeltaan. Tilaisuudessa kuultiin myös toiminnanjohtaja Mikko Matikaisen linjapuhe. Linkki tallenteeseen löytyy uutisen lopusta. Kuva: Annaleena Pakkanen.

Lauantaina 25.11. Hyvinkäällä kokoontunut Medialähetys Sanansaattajat ry:n syyskokous valitsi hallitukseen kolme uutta jäsentä. Toiminnanjohtaja Mikko Matikainen vakuutti Sansan jatkavan linjalla, joka ei ole viime vuosina muuttunut.

Sansan hallitukseen tulivat valituiksi kauppatieteiden maisteri Helena Jarva Hyvinkäältä, yleislääketieteen erikoislääkäri Hannele Karppinen Hyvinkäältä ja seurakuntapastori Jarkko Korhonen Vantaalta. Erovuorossa ollut toimitusjohtaja Sami Jalonen Tuusulasta valittiin uudelle kaksivuotiskaudelle 2024–2025, nyt toiseksi varajäseneksi.

Sansan hallituksessa jatkavat ensi vuonna Marhaban-keskuksen toiminnanohjaaja Maria Haapavaara Lempäälästä, kiinankielisen työn pastori Paulos Huang Helsingistä, erityisopettaja Susanna Peltonen Tammelasta sekä ensimmäisenä varajäsenenä kappalainen Juha-Pekka Rissanen Espoosta.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Sansan hallitus koostuu kuudesta varsinaisesta jäsenestä ja kahdesta varajäsenestä, jotka valitaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Susanna Peltonen.

Työ laajenee mm. Israelissa ja Japanissa

Syyskokous hyväksyi Sansan toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2024. Mediatyö jatkuu noin 40 kielellä ja työn pääpaino pysyy Aasiassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa. Vuoden 2024 tuloarvio on 3,58 miljoonaa euroa eli noin 60 000 euroa vähemmän kuin tänä vuonna.

Toiminnanjohtaja Mikko Matikaisen mukaan Sansa jatkaa linjallaan, joka ei ole muuttunut viime vuosina.

− Voi minua, ellen evankeliumia julista! Se on Sansan tehtävä nyt ja tulevaisuudessa, hän vakuutti.

Ensi vuonna Sansa aloittaa uudella työalueella Sri Lankassa, jossa tavoitetaan lapsia ja nuoria sosiaalisen median kautta. Tavoitteena on perustaa paikallisseurakuntiin 500 nuorten toimintapiiriä yhdessä uuden yhteistyökumppanin kanssa.

Japanissa vuosia jatkunut radiotyö laajenee, kun Sansa alkaa tukea maassa myös Toivoa naisille -ohjelmia. Työ vahvistuu niin ikään Israelissa, jossa tavoitteena on aloittaa venäjänkieliset Toivoa naisille -ohjelmat. Lisäksi Sansa aloittaa Israelissa yhteistyön uuden, hepreankielistä työtä tekevän mediakumppanin Tree of Lifen kanssa.

Syyskokousta edelsi tunnin mittainen Sansa nyt -katsaus, jossa Mikko Matikainen kertoi Sansan ajankohtaisista asioista. Uusista ulkomaantyön hankkeista ja työn tuloksista kertoivat globaalin lähetystyön johtaja Juri Veikkola sekä aluepäälliköt Sirpa Rissanen ja Ilkka Kastepohja.

Ajankohtaiskatsaus Sansa nyt

 
Sansa artikkeliban.12.2.- MJa