Sansa tukee sotaa pakenevia ukrainalaisia 10 000 eurolla

 
Lapsella on kyltti, joka pyytää lopettamaan sodan Ukrainassa.

Ukrainan ja sen naapurimaiden luterilaiset kirkot tekevät kaikkensa pakolaisten auttamiseksi. Medialähetys Sanansaattajien tuki ohjataan kirkkojen käyttöön Luterilaisen maailmanliiton välityksellä. Kuva: Envato Elements.

Medialähetys Sanansaattajat (Sansa) on päättänyt tukea Ukrainan sodan jalkoihin joutuneita 10 000 eurolla. Apu toimitetaan perille Luterilaisen maailmanliiton ja luterilaisten paikallisseurakuntien kautta.

Ukrainalaisten hätä on suuri. YK:n pakolaisjärjestön tämänpäiväisten tietojen mukaan jo puoli miljoonaa ukrainalaista on jättänyt kotimaansa. Ukrainalaisia on paennut erityisesti naapurimaihin, kuten Puolaan, Romaniaan, Unkariin ja Moldovaan. Euroopan unioni varautuu siihen, että jopa useita miljoonia ihmisiä pakenee kodeistaan.

− Emme halua katsella hätää vain sivusta. Jos haluat lähettää tukesi sotaa pakeneville ukrainalaisille, se on nyt mahdollista myös Sansan kautta. Ohjaamme tuen Luterilaisen maailmanliiton välityksellä niille paikallisille seurakunnille, jotka ottavat pakolaisia vastaan ja auttavat alueella, sanoo Sansan toiminnanjohtaja Arto Antturi.

Perheniemi trp.sh-neliö vkot25.-26.

Kirkot tekevät kaikkensa pakolaisten auttamiseksi

Ukrainassa ja sen naapurimaissa toimivat luterilaiset kirkot tekevät kaikkensa pakolaisten auttamiseksi.

Ukrainan saksalainen evankelisluterilainen kirkko toimii maan rajojen sisäpuolella tarjoten hätäapua pakenevalle väestölle. Puolan, Slovakian, Romanian ja Unkarin evankelisluterilaiset kirkot auttavat rajojen yli pakenevia. Sansan tuki ohjataan näiden kirkkojen käyttöön Luterilaisen maailmanliiton välityksellä.

− Tuki on elintärkeää niille, jotka epätoivoisesti etsivät suojaa tulitukselta ja pommeilta. Jokaisella lahjoituksella on merkitystä, vakuuttaa Luterilaisen maailmanliiton pääsihteeri, virolainen Anne Burghardt.

 

 

 
Sansa artikkeliban 3.5. alkaen,MJa