Mediamissiota valmistellaan rukouksin ja työtä tehden – mukana jo yli 280 seurakuntaa ja 26 kristillistä tahoa

 

Syksyllä 2022 toteutettavan kaikkien aikojen mediamission valmistelut etenevät. Missiossa evankeliumi on laajasti esillä mediassa, sadoissa tapahtumissa, henkilökohtaisissa kohtaamisissa ja diakoniatyön välityksellä.

Mediamissiossa on tällä hetkellä mukana yli 280 seurakuntaa ja 26 kristillistä järjestöä, kirkkokuntaa ja herätysliikettä.

Tammikuun 22. päivä järjestettiin seurakuntien rukouskoordinaattoreille rukoustyön koulutuspäivä. Koulutus oli tarkoitus järjestää IRR-TV:n toimitiloissa Keravalla, mutta koronarajoitusten vuoksi seminaaripäivä siirtyi verkkoon. Koulutukseen osallistui reilut 60 ihmistä eri puolilta Suomea Lapista Helsinkiin. Seminaarin vetäjinä toimivat Ari Talja ja Onni Haapala IRR-TV:ltä sekä pääkaupunkiseudun rukoustyönkoordinaattorit Anneli ja Jorma Lahikainen sekä Anne Heikkilä, joka palvelee valtakunnallisesti rukoustyössä.

Jatkis 3.3. – 17.3.2024 Neliö

Missiojohtaja Onni Haapala piti seminaarissa alustuksen, jossa hän painotti rukouksen ja työn merkitystä.

– Rukous ja työ on kuin veneen soutamista. Soutamisessa tarvitaan kahta airoa, rukousta ja työtä. Yhtä airoa käyttäen pyöritään ympyrää, rukoillen ja työtä tehden edistytään, vielä kun Pyhä Henki saa ohjata peräsimellä.

– Jeesus kehotti opetuslapsiaan rukoilemaan Elon Herraa, että hän lähettäisi työmiehiä sadonkorjuuseen. Mitähän opetuslapset rukoillessaan odottivat? Odottivatko he, että Elon Herra lähettäisi jostain kaukaa, vaikkapa Amerikasta superevankelistan, vai odottivatko he, että joku tuo herätyksen matkalaukussa Aasiasta?

– Heidät, jotka rukoilivat, Jeesus valtuutti evankeliumin julistamiseen. Kun me rukoilemme Jumala valmistaa meidät elonkorjuuta varten.

–Tunnemmeko sääliä suomalaisia kohtaan, jotka ovat vailla hengellisiä paimenia ja monella tavalla näännyksissä? Jeesus näki kansanjoukot, mutta hän kohtasi heidät yksilö kerrallaan. Tätä samaa toimintamallia voimme toteuttaa missiossa. Me kohdistamme sanoman koko kansakunnalle, mutta nyt tarvitaan miehiä ja naisia, jotka tuntevat sääliä näännyksissä olevia lähimmäisiään kohtaan, Haapala totesi alustuksessaan.

Vapaaehtoisilla mahdollisuus palvella erilaisissa tehtävissä

Se löytyi -mediamissio toteutetaan 19.9.-16.10. Tuona aikana evankeliumi on laajasti esillä mediassa ja erilaisissa tapahtumissa.

Missiossa on monia mahdollisuuksia palvella vapaaehtoisena. Missio2022.fi sivustolle on avautunut lomake, jonka täyttämällä voi ilmoittautua erilaisiin tehtäviin kuten esirukoilijaksi, kuukausilahjoittajaksi tai erilaisiin käytännön tehtäviin.  Tiedot vapaaehtoisiksi ilmoittautuneista välitetään seurakuntiin, jotta voidaan hyvissä ajoin valmistautua koko Suomea kattavaan missioon.

Tällä hetkellä työ seurakunnissa etenee varustamalla seurakuntia. Kevään aikana järjestetään useita evankeliointikoulutuksia seurakuntalaisille. Lisäksi rukoustyö on käynnistynyt useilla paikkakunnilla. Kevään aikana on myös tarkoitus, että seurakunnat kokoavat omia muutoskertomuksia, joita laitetaan mission verkkosivuille. Lisäksi 15 kertomusta siitä, miten evankeliumi on muuttanut ihmisten elämää, nostetaan valtakunnallisesti esille eri medioissa.

Tällä hetkellä missiossa ovat mukana: Aikamedia, Alfa Suomi, Gospel First International, Healing Rooms Finland ry, Hengen Uudistus Kirkossamme, Hyvä Sanoma ry, Jippiimissio ry, Kansan Raamattuseura, Luojan kämmenellä ry, Mission Europe, Pelastusarmeija, Radio Dei, Radio Patmos, Rauhan Sana, Suomen Adventtikirkko, Suomen Evankelinen Allianssi, Suomen Raamattuopisto, Suomen Vapaakirkko, The Legacy Project , TV7, Uskovat nuoret ry, Uusheräys, XEE-evankeliointi elämäntapana ry ja YWAM Finland ry.