Elämäntaito: Jouni Turtiainen on ollut päähän potkittujen uskollinen ystävä

Sanna Ukkola: ”SuomiAreena murskasi uskottavuutensa” – kirkolla pitkä perinne Porin keskusteluissa

 
Sanna Ukkola vakavana lähikuvassa.

”Ei se nyt erityisen hyväksi ole kenellekään, että maineikkaan uutistalon arvovallan suojissa julkisuuteen hipsii tahoja, jotka eivät tuota yleisölle minkäänlaista hyötyä vaan pikemminkin terveyden vaarantavaa potaskaa”, sanoo toimittaja Sanna Ukkola.

SuomiAreena päätti murskata kerralla uskottavuutensa ja lähti edistämään pseudotiedettä, homeopatiaa, arvostelee Iltalehden kolumnisti Sanna Ukkola. Porissa järjestettävän kesätapahtuman yhteistyökumppaneina on myös kirkollisia toimijoita.

Sanna Ukkola havaitsi, että pseudotiede, salaliittoteoriat, yksisarvishoidot ja ”kaiken maailman muu hörhöily” pääsivät nostamaan päätään korona-aikana.

”Saan edelleen lähes viikoittain yhdyssanavirheitä viliseviä viestejä rokotekriitikoilta, jotka vaativat versaalilla, että minun tulisi pyytää anteeksi, koska puolustin K-piikkiä. Pyytää anteeksi mitä? Sitä, että puolustin koronarokotetta, joka on pelastanut jo kymmeniä miljoonia ihmishenkiä”, toimittaja Ukkola hämmästelee.

Pipliaseura Neliöb. 25.9.-8.10. MJa

”Saan edelleen lähes viikoittain yhdyssanavirheitä viliseviä viestejä rokotekriitikoilta, jotka vaativat versaalilla, että minun tulisi pyytää anteeksi.”

Sanna Ukkola pitää SuomiAreena maamme arvostetuimpana keskustelufoorumina. Iltalehdessä hän arvostelee tämänvuotista tapahtumaa rajuin sanankääntein.

”Tänä vuonna SuomiAreena päätti sitten panna kerralla uskottavuutensa riekaleiksi ja lähti reippaalla otteella edistämään pseudotiedettä, homeopatiaa. Vaakunan lavalla homeopaatit keskustelevat kuulemma aiheesta otsikolla Terveyttä ja hyvinvointia homeopatialla! Kas kun ei enkelikanavoinnilla, joogalennolla tai marsushamaaneilla.”

”Mitä ihmettä Maikkarilla on mietitty? Luulisi, että SuomiAreenan kaltainen brändi haluaisi pitää huolta maineestaan, mutta ei”, Ukkola sivaltaa.

Kirkon ääntä moninaisen kattauksen keskellä yrittää pitää esillä Kirkkopalvelut ry. Yhteisvastuukeräyksen asiantuntijapaneelin pyrkimyksenä on nostaa Ukkolan ”hörhöilyksi” nimeämän ohjematarjonnan lomassa vakavia aiheita, kuten nuorten raaistuneet väkivallanteot. MTV Uutisten toimittaja Jaakko Loikkasen vetämässä keskustelussa arkkipiispa, yksinäisyystutkija ja poliitikot hakevat ratkaisuja nuorten ahdistukseen.

Ukkola hämmästelee Iltalehdessä, kuinka vakavien yhteiskunnallisten keskustelujen rinnalle kelpuutetaan tasa-arvoisina osallistujina ja ääninä ”terveyttä vaarantavaa potaskaa”.

”SuomiAreenan keskustelussa kyseessä ei edes ole tasapuolisuusharha, sillä vastaväittäjää ei keskustelussa ole. Äänessä ovat vain homeopatiaa kritiikittä markkinoivat tahot, neljä ´diplomihomeopaattia´”, arvostelee Ukkola Iltalehden kolumnissaan.