Ihmisiä ja ilmiöitä: Venäjän hyökkäys karisti Timo Soinista EU-kriittisyyden: ”Ennen katsoin tahallaan sivuun, kun sopi agendaan vetää turpaan”

Kirkko mukana SuomiAreenalla: ”Ihmisten keskellä uskonto haastaa, osallistuu ja kysyy”

 

”Tänä vuonna juhlitaan satavuotiasta Suomea ja viisisataavuotista reformaatiota, luterilaisuutta. Ne kietoutuvat toisiinsa historiassa ja nykypäivässä”, arkkipiispa Kari Mäkinen perustelee kirkon läsnäoloa Porin SuomiAreenalla 10.–14.7.

– Kirkon mukanaolo SuomiAreenalla on luontevaa, koska uskonto on monella tapaa osa ihmisten todellisuutta. Se haastaa, osallistuu, kysyy enemmän kuin vastaa ja tuo oman perspektiivinsä asioihin”, toteaa arkkipiispaKari Mäkinen ja jatkaa – Ujo arkinen luterilaisuus on siellä, missä ihmisten asioista puhutaan.

SuomiAreenalla jokaisen on mahdollista päästä pohtimaan, miten rakennetaan yhdessä hyvä tulevaisuus. SuomiAreenan pääyhteistyökumppanit Valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -hanke ja Suomen evankelis-luterilainen kirkko pystyttävät Poriin ympäri vuorokauden auki olevan Muutosterassin, jolle jokainen voi tuoda oman muutostoiveensa ja antaa oman ideansa yhteisen hyvän edistämiseksi. Muutostoiveita käsitellään SuomiAreenan aikana mm. teemakohtaisissa ratkaisupajoissa.

Sansa Neliöb 10.9.-9.10. MJa

Paneeliskeskustelujen aiheina suomalainen luterilaisuus ja uskontojen rooli yhteiskunnassa

Maanantaina 10.7. kirkko järjestää uskontoaiheisen paneelin Rauha, rasismi, radikalisoituminen – uskontojen rooli yhteiskunnassa? Globalisoituvassa maailmassa aikaisemmin etäiseltäkin tuntuneet tapahtumat heijastuvat nykyään Suomeen ja herää kysymys, tuovatko uskonnot turvaa vai turvallisuusuhkaa. Muun muassa piispa Kaarlo Kalliala, sisäministeri Paula Risikkosekä Lähi-idän asiantuntija Hussein Al-Taee CMI:sta pohtivat, miten uskontojen yhteistyötä Suomessa voidaan edistää ja mikä merkitys uskontojen yhteistyöllä on yhteiskuntarauhan edistämisessä.

Suomalainen luterilaisuus on keskiössä keskiviikon 12.7. paneelissa, jossa ovat mukana muun muassa arkkipiispa Mäkinen, valtakunnansovittelija Minna Helle sekä Helsingin yliopiston kansleri Thomas Wilhelmsson. Paneelissa pohditaan sitä, miten luterilaiset arvot näkyvät tämän päivän Suomessa ja millaista reformaatiota tarvitaan juuri nyt.

Ohjelmassa luvassa erilainen kutsuvierasvastaanotto

Paneelikeskustelujen lisäksi kirkko järjestää SuomiAreenalla muun muassa virsi- ja viini-illan. Keski-Porin kirkossa kuullaan Heikki Sarmannon oratoria. Siellä pidetään myös piispan keskusteluhetket sekä erilainen kutsuvierasvastaanotto yhteistyössä porilaisten työttömien ja mielenterveyskuntoutujien kanssa.

SuomiAreenalla on mukana kahdeksan evankelis-luterilaisen kirkon piispaa. Maanantaina, tiistaina ja torstaina vietetään Keski-Porin kirkossa klo 19 piispan iltahetkeä, jossa piispat keskustelevat eri alojen vaikuttajien kanssa. Piispat ovat mukana myös muun muassa Kirkonjärjestöjen teltalla Kansalaistorilla päivittäin klo 10 nautittavilla kahveilla sekä perinteisessä viini- ja virsi-illassa tiistaina 11.7.

Keskiviikkoiltana 12.7. Keski-Porin kirkossa kuullaan säveltäjä Heikki Sarmannon ja yhdysvaltalaisen kirjailijan Kim Richin yhteistyön tulos, John the Baptist Oratorio.

SuomiAreena on Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma, joka järjestetään Porissa 10.–14.7. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä MTV ja Porin kaupunki.

 

Aiheet