RV:n Launonen: eduskunta ratkaisee yhteiskunnan kehityksen suunnan

 

Leevi Launonen ottaa kantaa avioliittolakiin. KUVA: SEPPO HAAVISTO

Ristin Voiton päätoimittaja Leevi Launonen ottaa Seurakuntalaisen kolumnissa tänään kantaa sukupuolineutraaliin avioliittoon. Hänen mukaansa lainsäädännön muutostarvetta ei voi perustella ”järjellä, etiikalla tai tutkimustuloksilla”, vaan uuden avioliittolain kannattajat näyttävät ”toimivan jonkinlaisen joukkohengen valtaamina ilman asiaperusteita”.

Leevi Launosen mukaan kuluneen vuoden aikana sukupuolineutraalia avioliittolakia on ajettu ”kuin käärmettä pyssyyn”. Valtamedia näyttää Launosen mukaan asettuneen yksipuolisen manipulaation äänitorveksi.

Perinteistä avioliittokäsitystä kannattavien on Launosen mielestä ollut vaikea asettua julkisesti vastustamaan sukupuolineutraalia avioliittoa, koska sitä on perusteltu tasa-arvolla ja ihmisoikeuksilla ja ”virheellisiä käsitteitä käyttävässä keskustelussa heidät olisi leimattu helposti tasa-arvon vastustajiksi.”

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

”Harjoitettu mielikuvamanipulaatio on käytännössä estänyt avoimen argumentoinnin ja köyhdyttänyt demokraattista keskustelua aiheesta”, Launonen näkee.

Eduskunta äänestää lakivaliokunnan mietinnöstä perjantaina 28.11. Launonen pitää perjantain äänestystä ratkaisevana yhteiskunnan kehityksen suunnan kannalta. Hänen mukaansa ”päätöksellä on merkittävät ja moniulotteiset vaikutukset pitkälle tulevaisuuteen.”

Lue koko kirjoitus tästä.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie