Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

Ruotsalainen pappi kohahdutti vaatimuksillaan

 

Aspebodan kirkko.

Pastori Ulla Karlsson Västerosin hiippakunnasta on aiheuttanut sanomisillaan kohun. Karlsson kirjoittaa Kyrkans tidning –lehdessä, että synti käsitteestä tulee luopua.

” Puhe synnistä ja Jeesuksesta uhrina on vastenmielistä”, pastori kirjoittaa.

Asiasta on tehty ilmoitus tuomiokapituliin.

”Pois kaikki puhe syyllisyydestä, häpeästä, verestä ja muusta epämiellyttävästä. Tuollaiset sanat eivät kuuluu moderniin aikaan, Aspebodan seurakunnassa työskentelevä Karlsson vaatii kirjoituksessaan.

IK-opisto Neliöb. 18.-31.3.

Artikkeli on herättänyt monenlaisia reaktioita. Kirjoitus on saanut sadat ihmiset kirjoittamaan vastineita.

Tuomiokapituliin tehdyssä ilmoituksessa todetaan, että Karlsson on toiminut vastoin kirkon tunnustusta sekä pappisvalaansa. Karlssonia kuullaan ennen kuin tuomiokapituli käsittelee asiaa.

Karlsson on kirjoittanut artikkelin aiheuttamaan reaktioon vastauksen.

”Ajatus siitä, että Jeesus on kuollut ristillä syntimme vuoksi ja että hän on maksanut syyllisyytemme omalla verellään, on vastenmielinen ja kaiken kohtuullisuuden sekä ymmärryksen yläpuolella. On omituista, että akateemiset ihmisetkin edelleen pitävät kiinni tällaisesta”, Karlsson kirjoittaa.

Tuomiokapitulin päätös Karlssonin tapauksesta selviää ennen kesää.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie