Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Retroäijät palaavat uusin jaksoin – Radio Dein kesässä etsitään lisäksi suomalaisuuden ja kotimaisen gospelin juuria

 
Pekka Salminen, Hannu Salo ja Kimmo Nykänen nojailevat hymyssä suin toisiinsa lähikuvassa.

Pekka Salminen, Hannu Salo ja Kimmo Nykänen muodostavat Retroäijät-kolmikon. Kuva: Antti Suonio

Radio Dein suosittu Retroäijät-sarja tekee paluun kesäkauden kattavan uuden tuotantokauden jaksoin. Luvassa on miesenergiaa ja nostalgista gospelmusiikkia vuosien takaa.

Retroäijät jatkavat Radio Dein taajuksilla aloittamalla kolmannen tuotantokauden tällä viikolla. Ohjelman konsepti tarraa vahvasti hengellisen musiikin nostalgipaloihin, joiden lomassa elämää nähneet tekijät ihmettelevät nykymaailman elämänmenoa sekä muistelevat takavuosikymmenten outoja ilmiöitä studiovieraiden mukanaan tuomin maustein.

Uudistunut retroäijäkolmikko eli Hannu Salo, Pekka Salminen ja Kimmo Nykänen eivät säästele huumoria, mutta osaavat sen ohella kostuttaa silmäkulmat sekä kuulijalta että itseltään.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

– Huumoria ei ole unohdettu narikkaan, mutta kahteen aiempaan tuotantokauteen verrattuna keskusteluissa ja aihevalinnoissa mennään ehkä astetta syvempiin vesiin eikä kaihdeta teologisten kysymysten raikasta – joskus railakastakin – pohdiskelua, porvoolainen Kimmo Nykänen valottaa.

Kesäkuun alusta elokuun loppuun Radio Dein ohjelmistossa olevan kesäsarjan teknisestä toteutuksesta vastaa Osku Louhelainen.

Radio Dein uusina kesäsarjoina käynnistyvät tällä viikolla lisäksi Heli Karhumäen ja Jari Vesasen pohjalainen tutkimusmatka suomalaiseen identiteeettiin musiikin ja tositarinoiden siivittämänä sekä Ariel Neulaniemen toimittama harvinaista arkistomateriaalia sisältävä historiakatsaus Suomigospelin tarinaan.

Retroäijät Radio Deissä keskiviikkoisin klo 9.05 ja uusintana perjantaisin kello 22.00 kesäkuun 5. päivästä alkaen sekä Dei Plussassa.

 

Sävelmatka isänmaan sydämeen Radio Deissä tiistaisin kello 9.05 ja uusintana keskiviikkoisin kello 20.05 kesäkuun 4. päivästä alkaen sekä Dei Plussassa.

Suomigospelin tarina Radio Deissä keskiviikkoisin kello 10.05 ja uusintana lauantaisin kello 11.05. kesäkuun 5. päivästä alkaen sekä Dei Plussassa

 
Dei, sävelmatka, artikkeliban 31.5.- (2/2)