Ihmisiä ja ilmiöitä: Marita ja Markku Kulmala: Avioliittoleiri muutti elämän tärkeysjärjestyksen   Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Remedy Drive tuo toivoa toivottomille

 

Jo vuodesta 1989 toiminut Remedy Drive antaa äänen ihmiskaupan uhreille

Yhdysvaltalainen indierockbändi Remedy Drive vastustaa näkyvästi ihmiskauppaa. Lavalla esiintymisen lisäksi yhtyeen laulajan David Zachin tie on vienyt vaaralliseen työhön Kaakkois-Aasian ihmiskaupan uhrien pariin.

Remedy Drive haluaa uuden Commodity-levyn avulla kertoa elämän raadollisuudesta unohtamatta Jumalan rakkautta.

Remedy Drive perustettiin jo vuonna 1998. Alunperin neljän Zachin veljeksen perustama bändi on parinkymmenen vuoden aikana ehtinyt julkaista yhdeksän studioalbumia, yhden livealbumin ja saavuttaa lukuisia listasijoituksia gospel-musiikin saralla. Yhtyeen nykyisen kokoonpanon jäsenet ovat laulaja-kosketinsoittaja David Zach, kitaristi Dave Mohr, basisti Corey Horn ja rumpali Tim Buell.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Remedy Drive soittaa gospelia, koska Zachin mielestä musiikilla on kyky antaa toivoa ja herättää siten näkyjä tulevasta.

”Olen ihminen enkä kauppatavaraa”

Sanoituksiin bändi löytää inspiraatiota arjesta, ja mukana kulkee aina pieni muistikirja uusien ideoiden varalle.

– Bändinä haluamme kuuntelijoiden olevan mukana kaikessa, mitä teemme. Musiikkimme tulisi heijastaa todellista elämää.

Syyskuussa julkaistu albumi Commodity kertoo vapaudesta. Albumilla käsitellään ihmiskauppaa ja sitä, kuinka oikeus on tavallisten ihmisten käsissä. Bändin tavoitteena on olla kaikkialta maailmasta orjuutettujen lasten ääni ja puhua niiden ihmisten puolesta, jotka sitä eivät itse voi tehdä.

David vieraili kahdesti aiemmin tänä vuonna Kaakkois-Aasiassa ja osallistui The Exodus Road -nimisen järjestön toimintaan, jonka tavoitteena on vapauttaa lapsiorjia ja vangita ihmiskauppiaita.

– Reissulla kävimme ilotaloissa ja jäljitimme ryhmiä ja jengejä, jotka kaappaavat uhreja. Commodity kertoo työstäni niiden parissa, ja kuinka se vaikutti minuun, David kertoo.
Jeesuksen tuntemisen vaikutukset

– Jeesus sanoi paljon asioita, jotka eivät sovi meidän turvalliseen ja mukavaan kristillisyyteemme. Hän sanoi, että on tullut julistamaan vangituille vapautta ja päästämään orjat vapauteen. Haluan julistaa sitä samaa viestiä. Siksi lähdin Kaakkois-Aasiaan ja aion mennä sinne myös uudestaan. Joskus tuntuu kuin hän puhaltaisi elämää keuhkoihini laulujen melodioiden kautta. Joskus taas en tunne mitään. Mutta olen tehnyt päätöksen juosta kohti toivoa, jota en aina voi nähdä. Haluaisin sanoa, että Jeesus on elämäni Kuningas. Joka hetki en sitä kuitenkaan voi sanoa täydellä varmuudella.

Artikkeli on julkaistu Nuotta 11/2014, Teksti Johanna Paasi, kuva REmedy Drive Promo